Jump to content

Suđenje u razumnom roku :-))


sokratus

Preporučene objave

Evo jedne dobre vijeti za sve koji su u sličnoj situaciji. Prije manje od 2 mjeseca smo poslali zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku i jučer smo dobili pozitivan odgovor od Županijskog suda. Ljudi, vratilo mi je nadu u brzinu hrvatskog pravosuđa! E sad ide pitanje: Županijski sud je naložio isplatu meni od par tisuća kunića (što je vrlo dobrodošlo iako ide direktno za odvjetnika) te je naložio sucu da donese odluku u roku od 5 mjeseci (riječ je o podjeli bračne stečevine)! Budući sam postao pesimist otkada imam posla sa sudovima znači li to da sudac treba donijeti nepravomoćnu presudu u tom roku ? Ima li itko iskustva u ovakvim slučajevima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste napisali kojem županijskom sudu ste se obratili. Ako je zagrebački, naprosto ste imali sreće što se tiče brzine odgovora. A ako lova ide odvjetniku, možda imate ... khm .. sposobnog odvjetnika :-)

 

Odluku mora donijeti u danom roku onaj sud kojemu je to naloženo, pa ako je to prvostupanjski sud, onda se to odnosi na prvostupanjsku odluku. Ta odluka može i ne mora postati pravomoćna, ovisno o tome hoće li se koja stranka žaliti na nju ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svakako mislim da sam imao sreće :-) ali se nadam da će brzina odgovora na tužbe, zahtjeve i sl. postati i pravilo.

Što se tiče odluke mislim da će se svakako druga strana žaliti ali je bitno da se nešto pokrenulo - eppur si muove. Znači krajem godine donosi se prvostupanjska odluka tada ćemo znati iz kojeg pravca i kojmo brzinom vjetar puše ( da se slikovito izrazim).

E da, nije riječ o zagrebačkom sudu već u dubrovačkom. Pozdrav s juga!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija