Jump to content

dali je ovo mobing?


bondgirl

Preporučene objave

radim u firmi već 10god,nikad nikakvih problema,prije 1,5god pređem u upravu kod direktora,kao tajnica...nakon mjesec dana njih 4,5 direktorčića se počinju skupljati i zabavljati u uredu od jednog od njih,mene zovu pa daj dođi popij nekaj i tako...ja jednom sjela,reda radi i polupijani direktor meni postavlja pitanja tipa koliko meni sexa treba na dan,dali bi se ja posexala za milion eura i to pred svima....ja u šoku šutim i smijem se...pa kad je shvatio da od mene nema prolaza...postaje bezobrazan,prislino me premjesti na lošije radno mjesto,pa se žalim da bi me nakraju šutnuo u skladište!!!!...šta vi mislite dali je to mobing?....dodje mi da mu odem u sobu i pljunem u lice!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jest,

to je oblik zlostavljanja i sexualnog uznemiravanja na radnom mjestu što je nedopustivo prema čl130. Zakonom o radu koji govori o zaštiti dostojanstva radnika.

Bilo je potrebno da nakon tog događajai opetovano nakon svakog šikaniranja uložite Zahtjev za zaštitu prava nadležnoj i za to određenoj osobi u vašoj firmi (ukoliko poslodavac zapošljava više od 20 ljudi -morao bi imati pravilnik o rad i takovu osobu) ili nadređenom ...sve do poslodavca.

Niko vas nesmije niti može premjestiti na drugo radno mjesto mimo vašeg uguvora o radu,pravilnika o radu ili kol.ugovora,bez vašeg pismenog pristanka.

Vi ćete sada odmah iako vjerojatno niste ulagali prigovor napisati Zahtjev za zaštitu prava,navesti sve činjenice (dakle i ime kretena) kao i ono što sam vam napisao te čete tražiti da Vas se odmah vrati na vaše staro radno mjesto prema vašem ugovoru o radu ili ćete se u protivnom obratiti inspektoratu za radne odnose a u konačnici i sudu. također tražite nove obračuneplaća i razlike u plaći ukoliko ste za razliku zakinuti.

Pa nek si taj #OOPS#.jetar od direktora,misli.

Vezano za sam mobing,morali biste imati i kakvu liječničku dokumentaciju tipa...psihijatrijeske(to svakako za početak učinite) i obratite se udruzi mobbing.hr.Oni imaju besplatne pravne savjetnike ukoliko se učlanite. Udruga je u zagrebu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru!

nisam na vrijeme reagirala jer nisam znala šta me slijedi,a radim u velikoj javnoj firmi i znate kakve su tu službe za zaštitu na radu,svi su pijani cijeli dan u većini!!!...pitala sam to zato jer me sad taj isti direktor želi prijaviti policiji jer dok sam bila na zamjeni toj prislnoj,sam napravila nalog za isplatu novca jednoj stranci,a netko je u kompjuteru promjenio podatke,nezna se tko i s obzirom da je na nalogu moj potpis on mi podrugljivo govori kako će me prijaviti....pa sam mu se mislila zaprijetiti sa tim ponašanjem prema meni koje je imao!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rezimirajmo:

 

1. U javnim službama svi znamo kave su Službe zaštite na radu - svi pijani po cijeli dan. :palac: A čujte, možda su i u kadrovskoj svi pijani po cijeli dan, možda su svi pravnici na legalisu pijani po cijeli dan.... :misli:

 

2. Služba zaštite na radu dužna je reagirati ako se nad nekim provodi mobing. Shodno tome, Služba zaštite na radu je dužna reagirati i ako se nekome u tvrtki dogodi neželjena trudnoća - Služba se nije pobrinula za "zaštitu".

 

Nakon svega što je gospođa napisala, a i spominju se nekakve uplate, bla, bla...ja bi rekla da je posrijedi nešto puno ozbiljnije, pa se traži način da se izvuče na sexualno uznemiravanje. U prilog tome govori i što je ista osoba na Kaznenom pravu postavila pitanje o nezakonitostima u kojima je sudjelovala, i to prije nego je postavila pitanje o mobbingu, a nakon što joj se odgovor koji je dobila nije svidio...U stilu: uh, možda nadrapam, a da probam ja sa mobbingom?! Ako nisam u pravu, Bog će mi oprostiti...sad sam konačno spoznala zašto se sve više uvodi naziv "sigurnost na radu" umjesto "zaštita".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je ja jesam postavila pitanje na kaznenom pravu jer je to moj problem,s obzirom da su me upleli u taj događaj,naravno zbog mog potpisa i govore mi unaprijed da sam ja kriva...ja protiv direktora nemogu nikako,znam da on igra prljavo jer sam radila za njega i znam šta radi...pa šta vi mislite bili se trebala pokrit po ušima i šutjet te molit dragog boga šta mi da ili ako već imam neke adute iskoristit ih???!!!....svaki put u životu kad sam za bilo šta šutjela,jer se nevolim svađat...izvukla bi deblji kraj,naravno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija