Jump to content

problemi.. molim hitno savjet


zmrak

Preporučene objave

Nova sam ovdje.. primjecujem da ima slicnih prića.. imam dijete od 22mj i preselila sam kod svojih roditelja iako sam pokušala spasit brak skoro cjelu godinu bez obzira što je digao ruku na mene i ukrao novac djetetu i davao ga svojima... potražila sam pomoć u czss al on sve negira.. policija kad je izašla kad me išamaro to ne postoji u kompjutoru,,, sad da mi zagorči život traži dijete preko godišnjeg 2 tjedna? Dogovorili smo se da nitko nejde nigdje za vrijeme godišnjeg dok se ne riješi razvod pa kak mu dodjele ja ću to poštivat....dozvoljavam mu viđanje djeteta kad ja radim po podne tako da i ja mogu biti sa djetetom...tjedno 19h! nazvali me sa socijalnog i oprali da to nije dovoljno da moje dijete više nije malo i da otac ima jednaka prava... on sada ne dolazi jer sam ja na godišnjem a sudski će tražit da mi oduzmu dijete 2tj za godišnji jer mu je tak rekla socijalna? zaboravila sam napomenut da otac do sada dnevno je provodio po sat vremena ako i tolko a vikende dok bi ja radila otpeljo bi ga svojima da nema brige.. moj odvjetnik treba predat papire za razvod i tražit privremeno skrbništvo? Pitanje glasi:

koliko tako malo dijete mora biti sa ocem? dali sud može dodjelit da dijete ne spava kod njega? i može li mi ga sudski uzet na godišnji tj 2tjedna? da li mu do daljnjeg trebam dat da vidja dijete pošto prijeti da će mi ga uzet il da čekam sud? pomozite bilo kakav savjet?? hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zmrak,

 

kad sud određuje susrete i druženja djeteta sa roditeljem s kojim ono ne živi, ono ne izdaje dozvolu da ga vidi što bi mu inače bilo zabranjeno, nego zaštićuje djetetovo zakonsko pravo za slučaj da ga netko nema namjeru poštivati.

 

Isto tako, vikend nije oduzimanje djeteta vikendom, a praznici od 2 tjedna ljeti (što je minimum uz još tjedan zimi) nisu oduzimanje djeteta vama nego davanje djetetu onog na što bi trebalo imati pravo (a jednom će zasigurno najmanje toliko pisati), jer nije mu otac neka strana osoba kao što to zna biti u primjerima kada nikad nisu živjeli zajedno niti se baš nešto poznaju. Kad to shvatite i preustrojite svoj način razmišljanja s tim u skladu i vama će biti lakše.

 

Pri tom vaš međusobni odnos ne bi smio imati utjecaja na dijete i njegova prava, odnosno potrebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve to stoji i ja nemam namjeru branit vidjanje oca i djeteta već je razlika što on želi meni iz inata uzimat djete... ja koja sam 24h bila uz dijete i sad odjednom nemogu biti sa djetetom kada dodjem doma sa posla jer ga on uzme i otpelja k svojima i ode natrag na posao? to bi bilo najbolje za djete? da ga odgajaju svi osim majke koja je drugim rječima žrtvovala sve a otac se za to vrijeme znao samo poigrat sa njim po sat vremena ako i toliko... naći otac po vašem mišljenju je bolji izbor da moje dijete postane kvalitetna osoba... jer majka služi oćito samo ko robinja da pere, kuha, nahrani djete, izvadi iz pelena, reže nokte.....a ocu od jednom neizmjerno fali dijete i nije mu dovoljno 19h tjedno sa djetetom?

po svemu sudeći bilo mi je 100 puta bolje u braku jer sam mogla biti sa svojim djetetom koliko sam htjela.. to što me psihički maltretirao pa udario, nemam nikakvih dokaza jer nisam bila djubre pa ga prijavila...

nisam dobila odgovor koliko sati? ni koliko brzo sud donese odluku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pardonček. Ponovit ćemo da praznici od 2 tjedna s ocem nisu oduzimanje djeteta majci, niti znače da je ona u ičemu nedovoljno dobar roditelj. Radi se prvenstveno o pravu djeteta, ne njegovog oca. Otac će biti dužan djetetu to pravo omogućiti, bit ćete i vi na isti način kao i on.

 

Vaše informacije radi, 1-2x tjedno, plus svaki drugi vikend od petka popodne ili subote ujutro do nedjelje predvečer, obavezno i tjedan zimi i 2-3 tjedna ljeti, plus svaki državni praznik i blagdan su prilično normalno vrijeme koje dijete boravi s roditeljem s kojim ne živi i ništa pretjeranog.

 

Za djecu oko 2g ponekad ide priča da otac nije u stanju promijeniti pelenu, ne zna kako ga nahraniti, uspavati, okupati, poigrati se i baviti njime, a u žaru borbe se tvrdi da ga se dijete panično boji i vrišti kad i nije baš tako, ali ne prolazi baš prečesto...

 

Koliko brzo do privremenog rješenja? Od par tjedana do par (i više) mjeseci. Najčešće se čeka czss, a to je kod vas izgleda spremno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"naći otac po vašem mišljenju je bolji izbor da moje dijete postane kvalitetna osoba"

Nadam se da vaše dijete nitko pa niti njegovi roditelji neće dovoditi u situaciju da bira između roditelja jer vaše dijete treba oba roditelja.

 

"majka služi oćito samo ko robinja da pere, kuha, nahrani djete, izvadi iz pelena, reže nokte"

Niste mi najjasniji s ovom rečenicom, iz nje proizlazi da se osjećate kao robinja kad dijete treba nahraniti, izvaditi iz pelena ....!?, ako je tome tako onda ste o tome trebali razmišljati puno ranije ...

Pa dajte djetetovom ocu priliku da vas zamjeni kod hranjenja djeteta, vađenja iz pelena i sl., uskraćivanjem kontakata to sigurno nećete postići.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otac je imao tu priliku ali odgovor je bio... meni neće jest.. plaće ... daj ga ti... navečer za spavanje... plač djete pokazuje na mene... otac daj ga ti.. dijete želi tebe... ja želim rastavu jer osim psihičkog i fizičkog maltretiranja i ostajanja zbog djeteta.... ne vidim neki smisao obitelji gdje se otac nije posvećivao ni meni niti djetetu.. odjednom gle najboljeg tatu na svijetu... on sve može i želi za svoje dijete.. i ja sam bila naivna i povjerovala njegovim prićicama 5 god... i ništa nije bilo kak je obećao... da bar djetetu sad odjednom bude dobar to bi znaćilo da ova rastava je najbolje rješenje.. da bar dijete ne trpi i bude sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Veliki pozdrav i ja sam nova ovdje i znam o čemu pričaš .postoje normalni očevi koji vole i brinu o svojoj djeci što si vjerovatno na ovom forumu i pročitala.zato te molim smiri tenzije rješiti će se sve ,očigledno ne treba dijete nego samo tebi tjera inat i to će biti sve dok se pred centrom ne izjasniš i ne kažeš sve da ne provodi kvalitetno vrijeme sa djetetom ,a da mu ti predlažeš drugačiji način, ti vjerovatno znaš kakav bi to bio način,ali sa centrom moraš imati puno strpljenja i obrniti stvari u svoju korist. Nažalost,mi smo njima samo stranke i jedva čekaju da nas se riješe.Ja sam osobno podnijela tišuću prigovora na njihov rad i tek kad su iz ureda dječje pravobraniteljice dobili po nosu su reagirali i uspjeli smo dogovoriti kontakte koje normalno ne osporavam ali obadvoje poznajemo stanje našeg djeteta i najbolje sami možemo odlučiti, zajedno što je za njega najbolje.zato pamet u glavu i pametno s njima ne izazivaj jer češ biti za sve optužena a on će ispasti fer i korektan čovjek koji se bori za djecu.Usput samo da ti kažem,moj bivši se odrekao svoje djece i ne želi više nikakve kontakte s njima jer mu je i to postalo veliko opterećenje . hrabra budi i nek te vodi razum a ne srce

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok ,zmrak !

Da rezimiramo !

Tvoj suprug te šamara i psihički zlostavlja .

Pred malim djetetom . Za koje i inače nije brinuo puno .

Ti si sa djetetom pobijegla svojim roditeljima .

Jer te niti policija nije mogla zaštititi .

A i sram te je bilo stalno zbog zlostavljanja zvati policiju . ( što "hrabri" supruzi obožavaju ) .

Pokrenula si postupak rastave braka . Mogu reći : hvala Bogu da jesi !!

Normalno je da će suprug i otac sada igrati prljavo.Kako ne bi i sudski dobio potvrdu da je ono što je : obiteljski nasilnik i zlostavljač .I točka .

Ti sada moraš sa puno hrabrosti proći to teško razdoblje .

Sud sve slučajeve kao što je tvoj MORA riješavati po hitnom postupku ! Zbog djeteta i njegove dobrobiti !

Po meni , u tvojem slučaju NISU prioritet prava supruga - zlostavljača i oca - zlostavljača .( jer gledati i slušati kako otac zlostavlja majku JE zlostavljanje djeteta )

Prioritet su prava vašeg djeteta i tvoja prava .

A ne mjenjanje pelena !

Samo hrabro dalje . I od sada zovi policiju za svaku prijetnju i zlostavljanje ! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala ovo mi puno znaći jer ni sama neznam kuda i kako krenuti... bar netko ima razumijevanja jer stvarno želim da moje dijete postane dobra i osječajna te hrabra i samouvjerena osoba....dajte mi recite.... krene razvod kolko sam svatila...zovu nas tj jave za prvo ročište pa onda odlazimo czss? :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok zmrak !

 

Procedura razvoda braka je kod vas duža jer imate malo dijete .

Zato je najbolje da ugooglaš : obiteljski zakon razvod braka a onda klikneš na Obiteljski zakon - razvod braka - Sigma centar

I tu možeš pročitati kako teče procedura na sudu , suradnja sa czss i sve ostalo .

Na miru sve prouči . I bit će sve ok .

Javi se ako je nešto nejasno .

Inače , držim ti :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zmrak je napisao:

dajte mi recite.... krene razvod kolko sam svatila...zovu nas tj jave za prvo ročište pa onda odlazimo czss? :vrti:

Da, na prvom ročištu će vas uputiti na posredovanje CZSSu.

Trebalo bi biti dovršeno u roku od 3 mjeseca, ali prilično rijetko zbilja i je, naročito ako vas se ne riješe u prvih pola sata jer se savršeno slažete u svemu (inače, jednokratno sat vremena baš i nije ni približno dovoljno, ali se događa). Doduše, izgleda da im je nešto dosada i poznato.

Kad dobijete njihovo stručno mišljenje (u roku 15 dana po dovršetku) morat ćete ga dostaviti sudu i ide nastavak.

 

Btw. vuvuzela, "Kako ne bi i sudski dobio potvrdu da je ono što je : obiteljski nasilnik i zlostavljač."- takve potvrde ne bi moglo biti ako nema nikakvih podataka kod policije, nema niti je bilo prekršajnog ni kaznenog postupka, a dogodilo/događalo se u prošlom svršenom vremenu, ne i sadašnjem. Preostaje, dakle, priča o poremećenim bračnim odnosima (detalji će ići pod uzroke i pokušaj njihovog uklanjanja) koji će se utvrditi kao teško i trajno poremećeni, a temeljem toga sud razvesti brak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija