Jump to content

poziv na ročište


rumpel

Preporučene objave

ovak, dobio poziv na ročište od poštara, odbio ga potpisati, kasnije požalio. sad me muči što je bilo u pozivu. znam da ću saznati kad mi ga ponovo pošalju i ja prihvatim( tako da se savjeti "sljedeći put potpiši" ne prihvaćaju :-D ). no u međuvremenu bih tražio pomoć od stručnjaka kako bi bar smanjio mogućnosti i pokušao odgonetnuti što je u pitanju. poziv šalje županijski sud. par informacija: policija me nije privađala, ne tužim se sa nikim, nije mi poznata nikakva ostavinska rasprava i sl. zapravo ne vidim koji bi razlog postojao da me se zove na sud. pa bi moje pitanje bilo jel može poziv na ročište doći tako iznebuha i ako da u kojem smjeru bi išao taj poziv. sa zakonom sam na Vi al' pretpostavljam da ako me krive za pokušaj ubojstva, silovanja, gospodarski kriminal, ratni zločin i sl. da bih imao već nekakve obavijesti o tome, bio privođen, odlazio na obavijesne razgovore i sl..Ili ne? pa ono, da eliminiram bar najgore. to mi je najbitnije. Hvala!

ako sam na krivom mjestu postavio temu, neka se slobodno prebaci drugdje i moje isprike!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije svega, stvarno mi nije jasno zašto nisi htio preuzeti poziv, ako nemaš apsolutno nikakvih problem sa zakonom.

 

Što se tvog pitanja tiče, vjerovatno te netko u nekom predmetu predložio kao svjedoka, i sad te pozivaju (o tome te inače ne moraju prethodno obavijestiti, a i da su htjeli, ti vjerojatno ne bi preuzeo obavijest :-) )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, hvala na odgovoru!

znači ne postoji šansa da budem osumnjičeni/okrivljeni? ne mora li u tom slučaju slijediti razgovor sa policijom prvo? al' ja se ne mogu sjetiti ni čega sam to bio svjedok. možda informacija u kojem vremenskom razdoblju da to pokušam tražiti? budući da sam taj poziv dobio prije par dana kad se onda taj događaj zbog kojeg me traže otprilike morao dogoditi s obzirom na brzinu hrv. pravosuđa? prije 3, 4 mjeseca, 6 mjeseci, prije 2 godine?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija