Jump to content

Ne prijavljivanje poreza na kupnju stana


Oklagius

Preporučene objave

Da ne duljim, 2003. godine sam kupio polovicu stana od ujaka i time rješio stambeno pitanje (polovicu istog stana sam dobio darovnim ugovorom od majke godinu ranije). Kako sam bio mlad i handrast, sklapanje ugovora sam shvatio kao točku na "i" a kako sam čuo za "neko tamo" oslobađanje od poreza kod kupnje prve nekretnine, mislio sam da je to automatski i da se ja više sa time nemam što zamarati. Ukratko, porez na kupnju stana nikada nisam prijavio, i iako je sklopljen ugovor kod javnog bilježnika, i na temelju tog ugovora dobiven stambeni kredit, nitko me nikada iz porezne uprave nije kontaktirao. U zadnje vrijeme sam shvatio neke stvari, pa tako i to da tu situaciju moram riješiti. Što mi je činiti?

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po zakonu, vi ste dužni prijaviti poreznoj upravi nabavku nekretnine.

 

što vam je učiniti, pođite tamo i objasnite sizuaciju. sigurno vam ide optužni prijedlog, plaća se kazna, a tamo ćete i vidjeti koliki porez morate platiti ili možda imate pravo na oslobađanje, pogotovo onog dijela koji ste dobili od majke. sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija