Jump to content

kako do svojih prava?


idealista

Preporučene objave

Firma u kojoj sam radio na neodredjeno mi je najavila da ću na kraju ljeta dobiti otkaz.odlučio sam dati otkaz ionako već nezadovoljan malim primanjima (zaključen radni odnos zbog "prelaska na drugo radno mjesto"sa 31.05.2010.). odlučio sam se baciti u poduzetnike i od ljeta "uhvatiti" maximum. u partnerstvu sa prijateljem odlučih ,12. svibnja i pokrenut postupak,kupiti d.O.o. koja je registrirana, ali neaktivna, još od 2008. godine. u biti radilo se o promjeni vlasnika, naziva, i sjedišta i djelatnosti novog d.O.o. ; međutim izgubih mogućnost da se prijavim preko novog d.O.o. sa 01.06. jer je njeno rješenje o registraciji sa trgovačkog suda stiglo tek 23.06.i kao takvo na mirovinskom smatraju da ne mogu prijaviti osobu u radni odnos u firmu koja nije još postojala.a stara se nije nikad prijavila na mirovinski.

ja sam osobno odnio dokumentaciju koja je postojala u postupku realiziranja nove firme na mirovinski i službenica mi je lupila pečat sa datumom prijave na mirovinski 14.06. na tiskanicu M-1P a za prijavu radnog odnosa od 01.06..pri tom je rekla da joj samo donesem kada bude gotova ostala dokumentacija, kada sve dođe,a sada ispada da je to sve patka? gdje sam pogriješio u koracima? osobno mi je važno jer sam svjestan da nam je momentalna djelatnost apsolutno sezonskog karaktera i na jesen sam naravno, znao da ovako i onako idem na zavod, ali sa kakvim primanjima? sada ispada da sam "popušio" sva prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija