Jump to content

Prijevara (molim pomoć)


Iustitia_ZD

Preporučene objave

Situacija je sljedeća.

Moj dobar (bivši) prijatelj, privatno izrađuje WEB stranice. Kako su mi se sviđale njegove stranice, zamolio sam ga da napravi stranicu za moje apartmane. Dogovor je pao vrlo brzo. Cijena izrade je bila 250€. 100€ avansno, a ostatak od 150€ nakon potpunog dovršetka stranice.

U prvom dijelu su svi dogovori dobro tekli. Došao je sa mnom na more i odradio profesionalan fotoshooting. Vrijeme je polako teklo i postajalo mi je sve teže nagovorit ga da nešto radi. Uvijek je postavljao bezbroj rokova sam sebi, ali ih je uvijek kršio. Ali ipak, u razdoblju od mjesec dana uspio je napraviti obrise stranice, recimo neki temelj.

Nakon nekog vremena, došao me tražiti drugi dio novaca, uz obrazloženje da je u financijskim poteškoćama i da su ga ljudi prevarili nešto i da će on stranicu brzo srediti. Pošto sam imao jako veliko povjerenje u njega, bez ikakvog razmišljanja sam mu dao ostatak novaca. I stvarno, vidi čuda, stranica se počela raditi. I nakon 2 dana radovi opet stanu. Tu već prolazi skoro mjesec dana moje tolerancije, i opetovano molim da stranicu dovrši (implementacija jezika i galerije) Ubrzo je dovršio dio što se tiče jezika, i rekao mi je termin kada će i galerija biti gotova. I tu je u 2 dana dva put odgodio rok.

Napraviti galeriju i obraditi više od 600 slika te izvući stotinjak korisnih iz toga je velik posao, ali izgleda prevelik za mog 'radišu'

Prošlo je već 10 dana, i moj prijatelj je prekinuo svaki kontakt, te nikako do njega ne mogu doći. Mobitel isključen, na kućni se nitko ne javlja, a nisam u mogućnosti fizički doći do njega.

Preko bratića sam ga obavijestio da dovrši plaćen posao, ali to ne daje rezultata.

Molim Vas iskusne članove da mi predložite kako i po kojim zakonskim osnovama postupiti protiv njega kao odgovorne osobe da mi vrati novac ili dio novca?

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija