Jump to content

Pogrešna uplata klijenta i Porez


Mitra

Preporučene objave

Pozdrav

Poduzetnik sam i imam jedan problem. Ovako, 2009 godine sam sa određenim klijentom radio na jednom projektu koji nema veze sa mojim poslom. Dogovor je bio da će to jednim dijelom biti usluga (pomoć) a neke moje troškove će platiti 3000kn van firme.

On je tih 3000kn platio na račun mog obrta preko svoje firme pod navodom uplata po ponudi. Pogriješio je a ja sam to kasno vidio. Najme, na kraju godine mi je račuvodstveni servis samo naveo u prijavi poreza da je došlo do greška u uplati. Sada porezna traži dokaz da sam taj novac vratio toj firmi. Pokušavam dobiti tu Firmu ali mi se nitko ne javlja. Jednom sam direktora dobio i zatražio sastanak da do riješimo ali sada me iz nekih svoji razloga izbjegava. Navodno više ni nije u HR.

 

Neznam što da radim. Da li da izdam račun ili da vratim novac koji je opet moj, ili što? Pogubljen sam malo a ne želim imati problema sa porezom jer mi je to tako glupa cifra a ni ja ne zarađujem neke ogromne novce da bi si mogao priuštiti kazne. Molim vas neki savjet...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema baš odgovora koji bi vam prosvijetlio put u ovoj zavrzlami. Tijekom 2009. godine ste trebali reagirati i odmah načiniti povrat krivo uplaćenih sredstava kako bi to sad mogli dokazati poreznoj upravi. Oni vam to sad tretiraju kao da niste izdali račun za predujam koji ste dobili, a nastavno niste platili ni PDV sadržan u tih 3000 kuna, što baš i nije mali prekršaj - utaja prometa i izbjegavanje plaćanja PDV-a. Možda niste u sustavu, pa vam je jedna velika briga manje - nema obveze PDV-a, ali ostaje ova zavrzlama - ne možete dokazati da ste novac vratili kad ga i niste vratili. Ovu priču kako ste se dogovarali o isplati dijela na ruke baš i ne možete ispričati u poreznoj upravi, jer su oni tamo plaćeni da takve postupke progone. Ne znam što ćete, pokušajte sad pronaći način da taj novac vratite kako bi poreznoj mogli dokazivati da se radi o krivoj uplati, to vam je jedina mogućnost da ne budete kažnjeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija