Jump to content

Bi li po vama ovako nesto bilo zakonski utemeljeno?


Milan25

Preporučene objave

Poštovanje..

 

Dobio sam ovakvo rješenje: Temeljem prekršajnog naloga /presude/rješenja PREKRŠAJNOG SUDA (), BROJ (), pravomoćno() izrečena Vam je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca..

Shodno navedenom izvješćujemo Vas da će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom upisati u evidenciju vozača te će početi teći od dana kada ste primili ovu obavijest.

 

To je sve što piše u rješenju..

 

No kako čujem od kolega nakon mjesec i nešto dana iz mup-a stiže nova obavijest u kojoj oni traže da se vozačka donese u mup u roku 7 dana i da tek nakon tog roka počinje istjecati zabrana od 3 mjeseca..

Po toj logici kazna od 3 mjeseca trajala bi 4 i više mjeseci zbog toga što u prvom rješenju nije jednim slovom navedeno da vozačku treba dostaviti u mup..

Znači čovjek se uzda u mup-ovo rješenje a nakraju ispadne nešto sasvim drugo..

Bio bih vam zahvalan ako bi nešto napisali o ovoj situaciji, tj. neka vaša iskustva, saznanja i sve ostalo..

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja znam, izreka presude inače glasi: "...mjeru zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije, a koju će po pravomoćnosti ove presude upisati i izvršiti PU ______...". Dakle, nakon pravomoćnosti presude izvršenje mjere se ostavlja policijskoj upravi i od njih ovisi od kad do kad će trajati.

Ovo govorim samo teoretski jer nikada nisam vidio ovako nešto u praksi, ali bilo bi glupo da zabrana važi od dana primitka presude jer još nije protekao rok za žalbu i u slučaju da se žalite i visoki sud poništi presudu ispalo bi da ste bili neovlašteno kažnjeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje su pomješane kruške i jabuke.

 

G. Milan25 je počinio prekršaj prije 01.01.2008. godine i postupak se vodi i završava po Zakonu o prekršajima, a g. navii je počinio prekršaj u 2008. godini, postupak se vodi po Prekršajnom zakonu.

 

Izvršavanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilom se znatno razlikuje i ne može se slučaj g. Milan25 uspoređivati sa slučajem g. navii.

 

G. Milan25, ne postoji zakonska odredba kojom vas se može prisiliti da predate tu vozačku dozvolu. Prelistajte brojne stare postove sve je već odgovoreno do detalja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija