Jump to content

Prometni prekršaj u inozemstvu?


ivan07

Preporučene objave

Prošlo ljeto bio u Pisi, i snimila me kamera da sam vozio zonom koja je zabranjena za promet. I jučer mi stiže kazna(na engleskom jeziku) poštom na kućnu adresu da moram platiti 119 eura u roku 60 dana, u suprotnom iznos se povećava na 194,50 eura. Također su mi napisali i da se mogu žaliti, ali isključivo na talijanskom jeziku! Ima li tko sličnih iskustava, što mi je činiti? Unaprijed hvala na odgovoru.

 

p.s. Danas gledam na vijestima prilog u Zadru strani auti parkirani u pješačkoj zoni kod policijske postaje, i policija se pravda da su nemoćni, i da kaznu mogu naplatiti jedino ako nalete osobno na vlasnika vozilo! Pa strašno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili platiti ili se žaliti.

 

Vaše podatke, fotografiju i broj registarske oznake su dobili sa slovenske granice gdje vam je fotografirano vozilo i skenirane osobne isprave.

 

Uvijek možete navesti da niste vi bili za volanom, ali pitanje je kakve kvalitete je fotografija iz Pise i da li se uzima kao dokaz, a vjerojatno da.

 

Ukoliko u idućih nekoliko godina namjeravate opet ići preko slovenije, bolje vam je platite jer možete imati neugodnosti na granici.

 

Sve i da odlučite ostati doma, talijani nakon pravomoćnosti, mogu predmet dati na ovrhu nekom od domaćih odvjetničkih ureda, tako da će vam se mogu još više povećati troškovi.

 

Sve može, ali i ne mora.

 

Odlučite sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija