Jump to content

Nagovaranje na prostituciju


celo

Preporučene objave

Pozdrav, kolegica konobarica ima jedan problem, naime jedan 55godišnjak joj je ponudio 2000kn za sex koji je odbila. Također ista osoba ide redovito u salon za masažu i tamo jednoj curi nudi velike svote novaca za sex i ostalo, samo što je ta cura to i napravila.

 

Dali moja kolegica toga gospodina može negdje prijaviti (kome da se obrati) i koliku kaznu bi taj čovjek mogao očekivati ako se dokaže krivnja. Za događaje u salonu ima svjedoka.

 

Ovo su primjeri sa svjedocima, opće poznato je da taj čovjek ide naokolo i nudi dosta love konobaricama i maserkama za takve usluge, i mnoge padnu.

 

Hvala i lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše pitanje je zapravo vrlo zanimljivo. Naime, prostitucija kao takva je samo prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ako zanemarimo eventualne organizatore-makroe - podvoditelje jer oni čine kazneno djelo, ali ne i sama prostitutka). Međutim, prema našoj praksi kod tog prekršaja postojale su samo počiniteljice. Dakle ženske osobe koje su se odavale prostituciji (neznam da je ikada za prostituciju osumnjičen muškarac - što bi rekli žigolo).

 

No, samo nagovaranje na prostituciju pravno nije ništa drugo nego poticanje, a poticatelj će se prema Prekršajnom zakonu kazniti kao i da je sam počinio prekršaj.

Dakle, ipak bi i svaki "korisnik", klijent ili kako ga već ne zovu, zapravo i sam trebao odgovarati za poticanje na taj prekršaj. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija