Jump to content

žalba da ili ne ?


perojug2

Preporučene objave

postavio bi cijenjenim forumasima jedno pitanje ako je neko upucen.naime radi se tocno o mojoj mami koja je 01.11.2010gnapunila 60g starosti analazi se u civilnoj mirovini sa 1800 kuna .05.11.2010 predaje zahtjev za najnizu braniteljsku mirovinu pošto je bila u hv 3 mj.odnosno nema 100 dana borbenog sektora i tako da je odbijena .neznam točan datum o stupanju na snagu tih famoznih 100 dana i ako je zahtjev predan prije toga datuma dali se ima smisla žaliti.hvala i pozzz :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

perojug2 je napisao:

... neznam točan datum o stupanju na snagu tih famoznih 100 dana i ako je zahtjev predan prije toga datuma dali se ima smisla žaliti.

 

 

Članak 16. Zakona o izmjenama i dopuni ZOPHBDR:

 

Revizijski postupak i postupci za priznavanje prava na (...) najnižu mirovinu, (...) koji su započeti prema propisima koji su važili do stupanja na snagu ovoga Zakona, a nisu završeni konačnim rješenjem dovršit će se po odredbama ovoga Zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zlatko-grga je napisao:

pretpostavljam da je vaša mama otišla u mirovinu 05.11.2009. god. Mislim da se 100. dana borbenog sektora računa od 21.11.2009. god. od dana stupanja na snagu ZOPHBDR.

 

Računa se onako kako je navedeno u članku 16. Zakona o izmjenama i dopuni ZPHDR.

Postupci za priznavanje prava na najnižu mirovinu koji su započeti prema propisima koji su važili do stupanja na snagu ovoga Zakona, a nisu završeni konačnim rješenjem (to je ovdje slučaj) dovršit će se po odredbama ovoga Zakona (a za ovaj slučaj je važna odredba: najniža mirovina pripada korisniku mirovine ako ima priznato sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske u najmanjem trajanju od 100 dana).

S obzirom da je Perina majka podnijela zahtjev prije navedenih izmjena, a o zahtjevu je riješeno nakon izmjena, rješenje je moralo biti doneseno po novim odredbama.

Perojug2 se može žaliti, to mu ne može nitko zabraniti, ali izgledi za pozitivan rezultat su ravni nuli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija