Jump to content

Zadužnica - završna otplata


Draganec

Preporučene objave

Poštovani ! Molim da mi netko odgovori na slijedeče pitanje.

 

Za dva mjeseca mi istječe redovna otplata zadužnice na tekućem računu gdije primam mirovinu,a u dogovoru sa bankom.Međutim, potpisao sam zadužnicu takođe jednom prijatelju koji je bio dužan več otplatiti traženi iznos od trgovine gdije je podigao robu,ali sam čuo usmenim razgovorom preko tel.sa vlasnikom trgovine da se isti ne odaziva na opomene te da su bili osobno kod njega i da nisu u mogučnosti naplatiti nikakvim postupkom traženi dug.Telefonom me umoljavaju da stupim u vezu sa dužnikom i potaknem istog na otplatu dogovorom sa trgovinom,u protivnom će mi sjesti na kompletan račun. Inače dužnik nema primanja,osim dječjeg doplatka,a suprug radi.

Pitanje?

1.Da li mogu bez ikakvog pismenog obavještenja samo tako sjesti na tekući račun ( blokirati)

2. Osobno smatram da nisu iskorišteni svi pravni lijekovi o ovrsi kod dužnika ( da ima načina naplate pokretnina i nekretnina.

3. U slučaju da ću morat otplačivat njegov dug. Što učiniti nakon otplate.Da li u parničnom postupku potraživati traženi iznos uz kamatu i troškove suda kao i odvjetnika,a i čuo sam da mu je kuća pod hipotekom.Da li u tom slučaju mogu ići na "nadhipoteku" ako nebude drugog izbora?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija