Jump to content

shizofrenija!!! urg.


majda-cvjet

Preporučene objave

Uopće ne znam jesam li se obratila na dobar forum, ali pokušati ću svejedno!

 

Molim savjet iz socijalne skrbi čini mi se! Pod kojim je pretpostavkama moguće osobu oboljelu od shizofrenije, agresivnu i nasilnu prisiliti na liječenje? da li u Hrvatskoj postoji ustanova gdje bi se takva osoba mogla smjestiti, pa čak i trajno? Ako da, pod kojim uvjetima se takve osobe primaju na trajni smještaj? I tko je od obitelji ovlašten uopće postaviti zahtjev za smještanje oboljele osobe u ustanovu? Osoba o kojoj se radi je potpuno iracionalna i agresivna, napada obitelj u susjede jer si je umislila da je ugrožena od istih, neprestano prijeti zapaljenjem kuće svoje bliže obitelji, ubojstvom istih itd. Mislim, ne znam dokle doista takva osoba daleko može otići u oistvarenju svojih prijetnji, kada čuje te svoje glasove!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako osoba ima skrbnika,mislim da skrbnik treba urgirati za liječenje.Ako je osoba agresivna,kada pozovete hitnu,oni ne mogu osobu smijestiti bez pristanka pa se u tom slučaju zove i policija.Postoje domovi za psihički bolesne odrasle osobe,gdje se osoba smjesti preko czs.Najbolje otići u centar pa vidjeti s njima.Ako je osoba u takvoj fazi agresije,sigurno prvo treba adekvatno liječenje u bolnici,a onda sve ostalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija