Jump to content

nedorečeno rješenje o nasljeđivanju - pomoć


Diana-SS

Preporučene objave

Molim za hitnu pomoć!

Prije par godina provedena je ostavinska rasprava i sudac je u rješenju o nasljeđivanju po kratkom postupku utvrdio tko je nasljednik, ali nije odredio o kojim se nekretninama radi - preciznije koji se zemljišno knjižni ulošci nasljeđuju. Samo se pozvao na rješenja o nasljeđivanju pravnih prednika gdje se može pronaći o kojim se zemljišno knjižnim ulošcima radi.

Po okončanju ostavinske rasprave, sud nije uputio zemljišno knjižnom odljelu rješenje o nasljeđivanju po kojem se trebala ažurirati situacija u zemljišnim knjigama. Tako smo mi naknadno uputili zemljišnjiku prijedlog za uknjižbu prava vlasništva priloživši rješenje o nasljeđivanju. Prijedlog je bio odbačen jer je sutkinja ustvrdila da u tom rješenju nedostaju katstarske oznake nekretnina što je prema članku 109. ZZK-a procijenila kao bitan podatak za donošenje odluke.

 

Spremna sam otići na sud koji je donio ovo "nedorečeno" rješenje o nasljeđivanju i zatražiti da isto nadopune sa oznakom zemljišno knjižnog uloška i sa katastarskom oznakom. Čitala sam ZZK-a, ono što me interesira je sljedeće.

 

Kako izvršiti valjanu nadopunu rješenja o nasljeđivanju?

 

Ovo pitam pogotovo iz razloga što su suvlasnici napravi odjavu nekih zemljišta i pripisali su ih u novo otvorene zemljišno knjižne uloške, a koji nisu postojali u rješenjima o nasljeđivanju pravnih prethodnika (ta starija rješenja na koje se pozivao sudac donoseći ovo rješenje o nasljeđivanju koje se odnosi na nas donesena su prije 1980-e). Ovo cijepanje zemljišta napravljeno je nakon smrti ostavitelja i sud nam o tome nije ni dostavio nikakvo rješenje iako smo još uvijek suvlasnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osnov za Vas prijedlog za ispravak rjesenja o nasljedjivanju jeste ono sto ste dobili od ZKS.

Napisite par recenica kao ovdje na forumu, naslovite sudu koji je izdao rjesenje o nasljedjivanju, navedite broj spisa a mozete i priloziti fotokopiju spornog rjesenja. Prilozite rjesenje suda koji je odbio upis. Dakle...trazite da se rjesenje o nasljedjivanju ispravi kao nepotpuno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija