Jump to content

Povrat oduzete imovine - nepravedna naknada


Maverick

Preporučene objave

Za vrijeme komunizma oduzeto nam je zemljište (11.132m2) i sada nakon 12 godina došlo je rješenje kojim nam nude 134.805,08kn za oduzetu imovinu tj. u rješenju piše da je vrijednost oduzete zemlje 185.570,44kn i kada se to provuče kroz formulu (N=3.700.000x(1-0,9999998)=134.805,08kn (formulu ne razumijem ali to ionako nema veze)

 

Na tom zemljištu su izgrađeni državni objekti (dom zdravlja, policija, sveučilište…) tako da se povrati zemlje ne može dobiti.

 

Na današnji dan dotična zemlja (naravno bez današnjih građevina) na toj lokaciji vrijedi malo preko 8.000.000kn što znači da je navedeni ponuđeni iznos jedva nekih 2% realne vrijednosti zemljišta.

 

Da se razumijemo od početka sam bio svjestan toga da se realna vrijednost zemljišta ne bude dobila (iskreno računao sam da budu ponudili max 10-15% realne vrijednosti).

 

Odvjetnik nam kaže da na ovaj iznos nemamo pravo žalbe i da to je to… dali je to stvarno tako ili se može žaliti i tražiti veći iznos?

 

Ako se ne može tražiti više novaca dali se može tražiti zemlja u toj kvadraturi kao povrat (sve jedno je gdje bi to bilo u Hrvatskoj samo da se dobije ta kvadratura zemlje)?

 

Ili bilo kakvo treće rješenje navedenog problema?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija