Jump to content

igrom slučaja vlasnik manjeg dijela nekretnine


listopad

Preporučene objave

1983. roditelji su sklopili darovni ugovor u kojem se jedan članak vezao na to kako bi moji roditelj trebali brinuti o djedu i baki.Djed je umro dvije godine kasnije i nekretninu su moji roditelji prepisali na sebe.Potpisnici ugovora su bili i tata i mama. Međutim, 1988. umro je moj otac. Na ostavinskoj raspravi za tatinu polovicu kuće mama je svoj i moj dio(bila sam maloljetna) prepustila punoljetnom bratu i tada je on postao vlasnik tatine polovice.Nakon nekoliko godina mama mu je darovala i svoju polovicu kuće. Tada je baka 1999.god tužila brata i htjela poništiti darovni ugovor iz 1983.Prva presuda je išla u korist brata i baka je ubrzo nakon toga umrla,međutim njezina kći je nastavila tuženje dajuči žalbu na presudu i parnica se nastavila.Sljedeća presuda je išla u korist tete,pa je uslijedila žalba sa bratove strane i sada je stigla presuda opet u korist tete. Ona je cijelo vrijeme tražila da se vrati vlasništvo nekretnine na pokojnog djeda i da se ponovi ostavinska rasprava iza njega. Kako su djed i baka imali dva sina i kćer, od kojih jedan sin nije živ(moj otac)brat i ja smo nasljednici njegove trećine tj.svaki 1/6 nekretnine.

Interesira me na koji je način teta mogla nastaviti sud koji je započela baka(na tetin nagovor) i koje su moje obaveze i prava s obzirom na 1/6 vlasništva? Da li mi mogu oduzeti pravo vlasništva nad nekretninom ? Napominjem da je riječ o kući u kojoj nitko ne živi od bakine smrti 2003.godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Poštovana !

1.

Spominjete darovni ugovor i obvezu uzdržavanja po darovnom ugovoru što je neuobičajeno.Ugovor u kojemu je obveza uzdržavanja -bio bi "ugovor o doživotnom uzdržavanju" na temelju kojeg davatelj uzdržavanja uknjižuje nekretninu iz ugovora na sebe,kada se za to steknu uvjeti-primatelj uzdržavanja umre .

2.

.Niste napomenuli iza koga nije provedena ostavinska rasprava

 

3.Zainteresirana stranka može tražiti da se Darovni ugovor -u konkretnom slučaju ugovor o doživotnom uzdržavanju raskine,

ako jedna ugovorna strana konkretno davatelj uzdržavanja nije ispunio svoju obvezu .

 

Vi trebate savjet odvjetnika kako se ne bi izlagali bespotrebnim troškovima.

Bez dokumentacije teško je dati valjani savjet.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija