Jump to content

kako do alimentacije?!


ozana2010

Preporučene objave

PošTovani,ima već 9 g.da sam rastavljena a 5g.da tražim alimentaciju koju sam sudskim putem i dobila,pravomoćna je ali se bivši toga ne pridržava jer,kako kaže,nema, obzirom da ima dva svoja kredita. Kći je u 16.-toj godini i bojim se da će se izvući jer nas dvije živimo sa mojim ocem u kući. Kada ga tražim i to uporno tražim,izdvoji nekih 300-tinjak kuna a kći putuje 25 km u školu. Inače,po sudskoj odluci,trebao bi davati 1000kn mjesečno a k tome mi je 30.000kn dužan za zaostatke ali "pojeo vuk magare".

Još k tome sam ostala bez posla prije pola godine tak da smo kći i ja praktički mom tati (88g.)"pale" na ledja ali bivšeg to ne sekira jer zna da mu je kći na sigurnom. Na kraju sam progutala ponos i otišla na socijalno da vidim imam li kakva prava obzirom da ne primam sa biroa ništa-mojom greškom.

E,kako sada doći do nekih novčića od bivšeg da ga ne cukam za rukav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prijavite to dorh-u te podnesite im prijedlog kaznene prijave zbog povrede dužnosti uzdržavanja mlt. djeteta(čl. 209 Kaznenog Zakona), napišite sudu prijedlog ovrhe (ako ima primanja tražite da se ovrha provodi plijenidbom djela plaće) ako ima nekakvu nekretninu ili drugo možete i to navesti.PU obavijestite da otac ne plaća uzdržavanje kao i czss(sve to pismeno s povratnicom ili na način da to prođe kroz njihov protokol i da vam se daju uruđbeni brojevi-kao dokaz da ste ih obavijestili)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za "prvu pomoć", što prije podnesite CZSSu zahtjev za privremenim uzdržavanjem prema čl.352 Obiteljskog zakona, ako roditelj koji je prema pravomoćnoj odluci uzdržavati dužan istu obvezu ne ispunjava dulje od zadnjih 6 mjeseci ili 6 mjeseci unutar zadnjih 7 mjeseci.

 

Prema rješenju koje će donijeti, isplaćivat će 50% (za vaše dijete =584,21kn) minimalnog iznosa (koji je ove godine 1.168,42kn) za dobnu skupinu vašeg djeteta, dok roditelj ne počne ispunjavati svoju obvezu, a najdulje do 3 godine.

 

Povedite računa da će pravo priznati s danom podnošenja zahtjeva, pa odradite to što prije...

 

U paketu će zatražiti te nofčeke od njega natrag, a taj paket "nalik na 2u1" podrazumjeva i kaznenu prijavu...

:namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija