Jump to content

sporne gotovinske uplate


bellastella

Preporučene objave

Imamo neusklađenu karticu s jednim osiguranjem;kao dobavljačem.Kod nas je stanje 0,po njima imamo 10.000,00 kn duga.Razlika je nastala kad je njihov djelatnik naplaćivao police u gotovini,te su oni dio uplata priznali,dio nisu.Mi smo knjižili račune gdje je rukom upisano plaćenokao plaćanje u gotovini.Takvih računa je 15-ak.Oni su priznali 5 takvih računa kao plaćene u gotovini, a ostale nisu,smatraju kao neplaćene.Sad su nas tužili.Pitanje:Kako sud gleda na to što priznaju dio uplata, dio ne?

Na što se možemo pozvati, na kakvu klauzulu, praksu?

Unajmili su odvjetnika, sad me strah da me ne zafrči pravnim pojmovima..

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trgovačko društvo u pravilu posluje preko žiro računa, za sitne svote koristi se gotovina iz blagajne. U blagajni se pojavljuju uplatnice i isplatnice - prve kad se novac podiže sa žiro računa, a drugima se prilažu računi koji su gotovinom plaćeni. Takvi moraju biti ovjerni pečatom (pregledajte zakone koji govore o sadržaju računa - računovodstvo i pdv) i na njima je jedan od obveznih sadržaja i način plaćanja. Ako ste vi bili naivni da na osnovu nepotpunih i nepravilno izdanih gtovinskih računa plaćate premije osiguranja, sad ćete imati malo problema na sudu to dokazivati, jer to je vaša riječ protiv osiguravateljeve. Pravilno bi bilo da vam je uz račun koji ste platili gotovinom taj referent dao i blagajničku uplatnicu koju je on potpisao i ovjerio pečatom, jer to bi i on trebao raditi za svoju evidenciju primitka gotovine. Kako sam shvatila vi to sve nemate i sad se možete samo nadati da će vam sudac povjerovati u vašu priču da je stanje kod vas 0,00. Na što se možete pozvati? Na neiskustvo i naivnost, to se sve tako u principu ne radi, upravo radi ovakvih mogućih ishoda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija