Jump to content

podjela nasljedstva


zeljkot

Preporučene objave

Supruga i njena dva brata naslijedili su imovinu roditelja u jednakom dijelovima . Zanima nas dali ona može podići tužbu da sud dodjeli njoj njezin dio. Dali je netko to radio i koliko to košta. Dali se braća moraju složiti s tim pogotovu što je jedan u zatvoru zbog krivičnoga djela. Radi se o trošnoj kući , okućnici od 1kj. zemlje i 2 hektara oranice koja je posebno.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Zanima me dali se može podići tužba za podjelu imovine ( ne za prodaju ) i zatražiti dio u vrijednosti 1/3 npr kuća sa jednim kj okućnice + 2+2 kj oranice . dali se može zatražiti 4 kj oranice a kuću i okućnicu ostaviti ostaloj dvojici da dijele premda je vrijednost kuće i okućnice puno veća. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tužbom se pokreće parnica da bi se uspostavio neki pravni odnos, utvrdilo postojanje prava ili tuženika prisililo da neštu učini ili ne učini.

 

Dakle, ako biste htjeli sudskim putem postići to što ste napisali, morali biste imati neki razlog za upravo takvu, a ne nekakvu drugačiju podjelu. Drugim riječima, vaša supruga bi morala dokazati da ima neko posebno pravo upravo na taj dio koji žeii jače od prava drugih suvlasnika.

 

Budući da ga vjerojatno nema, ostaje vam dogovor ili sudsko razvrgnuće kroz vanparnični postupak razvrgnuća suvlasništva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija