Jump to content

v.stupanj u sss


stiven

Preporučene objave

Poštovani,znade li netko na temelju čega poslodavac može umanjiti osobnu školsku kvalifikaciju? Naime posjedujem zvanje v.stupanj stručnosti(vkv) a poslodavac je to umanjio u sss.Nije pitanje radnog mjesta,već moje kvalifikacije.(škole)

Navodno prema nekom zakonu? Gdje bih to mogao naći. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poslodavac ne može umanjiti stupanj Vaše školske spreme tj. Vašeg obrazovanja.Ono je upisano u radnu knjižicu temeljem pravovaljanog dokumenta. To ne znači da Vas poslodavac prilikom zapošljavanja mora prijaviti na tu stručnu spremu. Pretpostavljam da se moglo desiti da je Vaš poslodavac prilikom ispunjavanja tiskanica za ZO i MO napisao umijesto VKV SSS. Možda se gospodin samo zabunio zato što je V stupanj stručnosti prilično rijedak slučaj (barem meni) pa poslodavac nije znao što treba upisati. Lijepo ga pitajte. Možda se čovijek samo zabunio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema staroj nomenklaturi odn. točnije Šifrantu zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje III., IV. i V. stupanj stručne spreme se smatraju SSS.

III. stupanj je 3-godišnja srednja škola, odn. KV, IV. je 4-godišnja srednja, a V. st. srednja+dodatno stručno usavrš. Želim reči, ako Vam nije neko pravo ukinuto, već samo u nekakvoj statistici/evidenciji se navodi pojam SSS, to bi bilo u globalu točno.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Hvala na uputama,ali proučio sam šifrarnik i tablica dalje govori da postoji V stupanj ili vkv zanimanje.V stupanj znači 5.godina školovanja a ne dodatno stručno školovanje.To je školovanje,a kad sam se zaposlio onda sam išao na dodatna stručna školovanja i polaganja ispita na ministarstvu.Svejedno hvala,jer si mi ukazao na knjige!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija