Jump to content

žuran upravni spor a traje...


nonpluss

Preporučene objave

zanima me što cijenjena publika misli o ovome - Uprav sud hitno/žurno rješava (u mjesecima) i braniteljske sporove i sporove o pravu na pristup informacijama ali iako u Zak o javnoj nabavi piše da se upr spor ove vrste mora hitno/žurno riješiti takvi sporovi traju 3 pa i više godina..osim upućivanja predstavke (na koje ne reagiraju) i zahtjeva za sudjenje u razumnom roku (Vrh sud 6mj rješava takav zahtjev pa onda ako se radi o periodu trajanja upr spora ispod 3 god skoro redovito kaže da nitko nije zakasnio) što učiniti da se sporovi vrijedni milijuna i milijuna kn odluče u nekom racionalnom roku?! zapravo - kako natjerati Uprav sud da poštuje zakon?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vrhovni sud pri odlučivanju o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku ne uzme u obzir da se radi o hitnom postupku, pokušati ustavnom tužbom Ustavnom sudu osporiti takvu odluku.

 

Uzeti u obzir da od početka ove godine Vrhovni sud o takvom zahtjevu odlučuje u dva stupnja, dakle nakon prve odluke moguća je i žalba, također Vrhovnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da je Ustavni sud sada prestao biti de facto žalbeni sud za odluke Vrhovnog suda u prvom stupnju, možda postanu ažurniji kod ovakvih predmeta.

 

A o tome da Vrhovni sud ignorira specifičnosti pojedinih postupaka i njihovo značenje za stranku pri odlučivanju o povredi prava na suđenje u razumnom roku je ovdje na Legalisu već više puta pisano. No, kad jednom Ustavni sud prihvati neku tužbu radi takvog postupanja, prilično je vjerojatno da će VS to u daljnjoj praksi poštovati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stranka tu se ne slazem - Ustavni sud je do sada bio brzi kod ustavnih tuzbi samo kod "nekih pripadnika gradjevinskog sektora" (slobodno asocirajte kako god hoćete:))) i kod nekih socijalnih slučajeva - i to je sve! kao da gospodarstveni učinci pravnih postupaka nisu bitni....a jav nabava je pravi dokaz da su itekako bitni! no tko će o tome razmišljati na Ustav sudu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija