Jump to content

smanjenje kazne zatvora


garry

Preporučene objave

Poštovani,

moj muž je osuđen pravomoćno na 2 god. zatvora. Osuđen je po čl.173.2 kaznenoga zakona.

Prijavio se u Remetinec na odsluživanje kazne.

Molila bih vas da me posavjetujete što da radim, koja prava on uopće ima što se tiče žalbi pomilovanja ili umanjivanja kazne zatvora.

Naime, osuđen je na temelju priznanja, radi se o sadnji par stabljika marihuane, a isključivo radi osobnih potreba, dakle nikakvih preprodaja i sl.

Pošto smo mi nakon izrečene pravomoćne presude stupili u brak i čekamo rođenje djeteta, mene zanima postoji li ikakva mogučnost da se ta kazna ublaži!??

Ja nažalost radim u jednoj državnoj firmi, koja će mi čim pođem na porodiljni prekinuti ugovor, tako da bi on bio jedini zaposleni.

Gdje i kod koga tražiti pomoć?

Unaprijed zahvaljivam :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

garry je napisao:

 

Molila bih vas da me posavjetujete što da radim, koja prava on uopće ima što se tiče žalbi pomilovanja ili umanjivanja kazne zatvora.

 

pomilovanje može pisati odmah.međutim to je rezervirano za njihove zviždače i dugo traje.vrlo mala vjerojatnost da će dobiti pomilovanje.preispitivanje pravomočne presude nema smisla jer je neosporno kriv.priznao je krivnju.premještaj u blaže uvjete izdržavanja kazne zatvora ( po mojoj procijeni,obzirom da se radi o sadnji biljaka marihuane, kao terapiju mogao bi dobiti "vanjsko gradilište" ), uz dobro ponašanje, negdje na pola puta kazne.uvjetni otpust,po zakonu ima pravo tražiti nakon izdržane 1/3 kazne,no obzirom na kazneno djelo tek nakon izdržane 2/3 kazne i to samo ukoliko je penologija imala svoju svrhu ( inače penologija je nauka koja se bavi proučavanjem djelovanje kazne na kažnjenike, odnosno grana kriminologije ).to će reći da bi taj ljudožderski pravosudni levitan bio sit vaš dragi će morati pojesti šaku sitnih čavala i izudarati se po trbuhu.naslučuje te li da s tim postupkom čovjek izaziva unutrašnje krvarenje i u vrlo kratkom vremenu umire.ovo je istiniti događaj koji se zbio u kaznionici lepoglava, u ne tako baš davna vremena.što god vam rekli o svojoj pravdi......ne vjerujte onima koji mnogo govore o svojoj pravednosti.

 

ono što vam svakako ide u korist i imate zakonsku podlogu je pisanje izvarednog ublažavanja kazne zatvora vrhovnom sudu kojem se podnosi.obzirom da ste stupili u brak nakon pravomočno izrečene kazne zatvora te se odlučili za prinovu u obitelji sreća bi trebala biti na vašoj strani jer su nastupile okolnosti kojih nije bilo prilikom izricanja presude.

ono što savjetujem je da ne uzimate odvjetnika već da kao zakonita supruga koja ima pravo pisati izvaredno ublaženje kazne umjesto svoga supruga,u kurzivu,poznavajući svoje životne prilike pridonijet će većem uspjehu nego odvjetničko pravne stereotipne parafraze.sud ipak više voli čuti vas !www.zatvor-zg.hr/ na ovoj stranici kliknite na priručnik za zatvorenike koji je u pdf formatu i sve pročitajte.

 

vjerojatno ste suprugu već bili u posjeti.neznam kakav su vam tretman namjenili ali obzirom da vam je suprug kažnjen zbog uzgoja droge mogli bi ste proči kroz intimne neugodnosti.recimo pregled vagine.ukoliko do sada niste osjetili gumenu rukavicu, to ne podrazumjeva da nečete.obzirom da ste trudni i da vam u tim trenucima trudnoće treba pažnja i mir savjetujem da se što manje krečete putem zatvora, a vaš suprug neka se malo strpi.ne pišite pisma ! ona najviše uznemiruju i osim toga se čitaju.zašto se čitaju ? što čovjek radi dok piše, a da tom prilikom ne prepisuje ? razmišlja ! što će reči da naši vrsni sociolozi,pedagozi,kriminolozi i ini guraju nos u vašu intimu.pazite na sebe.

kako reče jedan pisac...potiskivanje stvarnosti katkad ima svoju svrhu - čuva mentalno zdravlje.

 

možda im nebi bilo zgorega da umjesto čitanja pisama i zadiranja u tuđu intimnost pročitaju misli stanislawa jerzy leca.no,to je već za pismene.

 

sretno

 

 

:-)
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno hvala na odgovoru. Ja sam svijesna da nesmijem žurit, i da je strpljenje najbitnije.

S obzirom da mi nitko ništa nezna konkretno reći, svi sliježu ramenima, ovaj odgovor me bar donekle utješio. :-)

Pročitala sam priručnik, i probat ću sa zahtijevom za ublažavanje kazne, ali ne odmah. Ipak ću malo pričekati.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Garry,

 

izvinjavam se što o ovoj temi progovaram na vašoj objavi, jer vaš konkretan slučaj, duboko se nadam, ne mora imati nikakve veze sa onim što ću reći ali me je naveo da postavim pitanje: Tko u takvim slučajevima štiti djecu. znam za 4 stvarna slučaja gdje očevi, ali i majke iskorištavaju vlastitu djecu pa čak i još nerođenu što tek rođene bebe da bi odgodili ili smanjili zatvorske kazne ili se pomoću djece pokazali u što boljem svjetlu u zatvoru i tako prikupili bodove za vladanje. kasnije ti isti očevi zaboravljaju djecu i o njima se prestaju brinuti što je i razumljivo jer njima njihova vlastita djeca služe samo kao sredstvo za ostvarenje vlastitog sebičnog cilja. Znam da se tu ništa ne može učiniti jer je zakon taj koji to omogućava(bolje rečeno to je rupa u zakonu).

Zato vas savjetujem da kao majka uduće bebice ne ostavljate posao jer vam otkaz prema zakonu o radu tijekom porodiljnog nitko ne može dati, iako bi to možda vašem suprugu odgovaralo jer ako vi ne biste radili on bi imao veću šansu da dobije smanjenje kazne kao jedini "hranitelj" obitelji.

 

sretno. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija