Jump to content

Ugovor o radu: Koji je važeći?


cctom

Preporučene objave

Ovako situacija je slijedeća: Radim na Sveučilištu, u svojstvu asistenta. 2004 sam potpisao ugovor na 6. god. Dva tjedna kasnije sam dobio ponudu za raskid tog ugovora (potpisan od strane Dekana i mene) te novi ugovor na 8. god. Sve 5.(u skladu sa preporukom Ministra, naime tako piše u odluci o raskidu)

 

Međutim 2006 je kružio papir na kojem piše da smo potpisali ugovor na 6. god, te da smo u tom roku dužni napravit to što se očekuje (tj. doktorirat) potpisan od strane Tajnika faxa.

 

Onako, obzirom da nisam pravnik i tehničke sam struke, zanima me tko je tu lud. Može li se jednim takvim papirom stavit van snage ugovor u kojem striktno piše da se ovaj od 6. god stavlja van snage, te da je važeći taj na 8.(koji je i zadnji potpisan).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cctom je napisao:

Hvala, tako se i meni čini. Međutim čini mi se da kolege u mojoj upravi misle drugačije. Postoji li način da se potpisani ugovor raskine mimo potpisivanja obiju strana? npr...da taj ugovor nije potpisan Prema zakonu ili tako nešto?

 

Ukoliko je Dekan potpisao taj drugi ugovor na 8 godinas jedne a vi sa druge strane,onda taj ugovor vrijedi i niko ga mimo vaše volje ne može izmjeniti. Problem bi bio kada bi regulirao nešto mimo Zakona,postao bi ništav. Je li to tako ili nije nemožemo znati jer neznamo taj Zakon. No problematično bi bilo da je Ministar dao na potpis nešto što je protuzakonito. Makar kod nas može svašta biti. Vezano za to pointeresirajte se u tajništvu fakulteta pa neka vam objasne zbog čega smatraju,ako snatraju da taj drugi ugovor bne vrijedi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li se ugovor potpisan 2004. retrogradno otkazat i pod kojim okolnostima? Tj...recimo da se sada ustanovi da iz bilo kojeg razloga nisam ni trebao potpisat taj ugovor (dulji)....mi neko kaže da mi je taj nevažeći?

 

Da pojednostavim....ukoliko mi se otkaže ovaj na 8. jer očito netko misli da nije po Zakonu...a Ugovor od mene traži da moram to i to (tj doktorirat) i sada netko ustanovi da taj na 8 nije trebalo potpisat kaj da radim? Mislim onak jednostavno...mislim da imam 8 god...a onda mi netko kaže da imam 6 i da mi tih 6 ističe za mjesec dana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

evo mene opet sa svojim problemom...

 

zanima me koja su moja prava ukoliko sam potpisao gore navedeni ugovor (koji očito nije u skladu sa zakonom, ali se to ustanovi 6 godn nakon njegova potpisivannja)....u kojem se od mene očekivalo to i to (doktoriram)...da napravim u određenom periodu (8 god prema zadnjem ugovoru, 6 prema predzadnjem)...i onda mi netko ustanovi da rok nije 8 god nego 6..i da tih 6 ističe za mjesec dana?

 

obzirom da nisam ja sastavljao te ugovore, niti inicirao njihovo potpisivanje a ni raskidanje, zanima me postoji li način ( sa pravne strane) da stvari istjeram na čistac...jer smatram da nije moja greška to što Uprava Faxa loše radi posao....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija