Jump to content

nužni dio i novčana naknada


anonimno

Preporučene objave

osoba koja je korisnik nužnog dijela od jedne trećine, prijeti mi tužbom ako mu ja ne isplatim novčani iznos koji on traži, pošto se on hoće odreći nužnog dijela u korist novčane isplate. kakve su mu osnove za tužbu i šanse da ju dobije? ne živimo skupa. on se drži teze da je prije dok je bio snama puno uložio u nasljedstvo. pa sad to želi natrag u novčanom obliku. ima li kakvo uporište za dokazivanje, pošto nema nikakvih računa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije mi jasno: 1.da li se radi o nekretnini za koju tek treba biti ostavinska rasprava (naime, pojam "nužni dio koji koristite je termin iz nasljednog prava) ili 2. o suvlasništvu u kojem navedena osoba ima idealni dio koji iznosi 1/3. Tko je vlasnik nekretnine?

Što se tiče ulaganja, nisu uvijek potrebni računi da bi se moglo dokazati da je netko ulagao u nešto. Ta osoba može pozvati i svjedoke koji su također dokazno sredstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o nekretninama i pokretninama za koje je bila rasprava prije tri godine iza pokojnog oca te je ono podijeljenjo na tri dijela. dakle sada je suvlasništvo. ali nakon tri godine spominjanoj osobi to više ne paše. bolja mu je živa lova. koje bi bile posljedice po tuženiku kao gubitniku procesa? ako nemože isplatiti traženi novčani iznos? rušenje dijela nekretnina za koje se utvrdi da pripadaju njemu, oduzimanje pokretnina, pečačenje objekata, oduzimanje plaće tuženog i pljenidba stvari u njegovom vlasništu, progon sa nekretnina ... ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Pa to se i ja pitam - tko mi što može - jer u nekim drugim postovima na ovom forumu čitam kako osoba koja hoće novac (u mom slučaju to je manjinski suvlasnik) može pokrenuti nekakav sudski postupak kojim imovina (stan) može otići na dražbu i što ja znam što sve ne.

Samo me zanima je li to točno i koja su moja prava u tom slučaju jer nemam namjeru prodavati stan niti imam love za isplatiti, a na dva postojeća kredita ne mogu dizati još jedan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija