Jump to content

Ako je jedno od supruznika stranac,bez drzavljanstva....


hebridas

Preporučene objave

Dakle,jedna velika informacija a meni jako bitna zbog pomoci toj osobi.Radi se o tome da supruznici zive skupa,nisu vjencani,te da zena nema Hrvatsko drzavljanstvo,jako puno je ulagala u nekretnine u Hrvatskoj,te posto nema nista papirnato da je nesto njeno,ili da je na njoj isto zbog toga jer je stranac,dok gospodin ima sve i jedno i dr drzavljanstvo.. Nju zanima kakova su njena prava skupa zive 40god,a ponavljam nisu vjencani te ju to buni,misli da nema nikaova prava,boji se da ce ostati bez svega..sto joj je ciniti,jerbo se gospodin nezeli zeniti,sto ce mu to,i nigdje nju stavljaati kao dio svega..svaka 3mj mora produljivati boraviste,kako bi mogla biti u Hrv..te je sada visee nego zbunjena jerbo joj je netko rekao da kao stranac nema nikakova prava..prije 5 god su dosli u Hrv i poceli graditi sa svojom ustedevinom,dajle zajednickom a vise njenom nego njegovom jer ona ima vecu mirovinu..moze pomoc....sto da gospoda cini a da se bar nekako zastiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Sama cinjenica da ta izvanbračna zajednica traje 40 godina povoljna je za gospođu. Ako gospodin to nijece, moze se dokazivati izvanbracna zajednica za sto su potrebni svjedoci. Pretpostavljam da ne postoji nikakav ugovor kojim bi bili uređeni odnosi u toj izvanbracnoj zajednici. Dakle, u slucaju prestanka izvanbracne zajednice gospoda ima pravo na pola zajednicke stecevine nekon sto se ona utvrdi. Vi stalno navodite kako gospođa nema hrvatsko drzavljanstvo, no to ne bi trebalo imati veze posto su gospođa i gospodin ionako veci dio svoje izvanbracne zajednice boravili negdje u inozemstvu (prije 5 godina su dosli u RH). Ukoliko gospođa ne ostvari pravo na neku nekretninu u Hrv., ona bi vj.trebala imati pravo na novcani iznos ekvivalentan vrijednosti te/tih nekretnina. Vj.ce Vam sad netko pojasniti sam postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija