zastupnik objavljeno: 3. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 3. studeni 2010. poštovani! molim da mi upućeni daju savjet što napraviti u dolje navedenom slučaju: na bolovanju sam od 22.07.2010. dakle nekih 3i pol mjeseca. na zadnjem produženju bolovanja na liječničkom povjerenstvu jedna od članica tog povjerenstva dala mi je dobar savjet,a to je: s obzirom na dugo bolovanje imam pravo na naknadu u iznosu od 3000 kuna koje mi treba isplatiti firma u kojoj radim.Nakon toga ja odmah odem u firmu i to im kažem,a oni će meni da nema govora o tome,da tko mi je to rekao...Uglavnom po njima(firmi)ništa od toga. Zanima me dali imam pravo na tu naknadu i po kojem aktu? Firma je DD i dosta dobro stoji. Unaprijed zahvaljujem na odgovorima i savjetima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pravednik2 odgovoreno: 3. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2010. imate to pravo pod pretpostavkom da vaša firma ima kolektivni ugovor i da je to njime regulirano, inače ne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 3. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2010. znači ništa od toga, firma ima kolektivni ugovor ali ta naknada nije regulirana. Drugo slovo zakona po tom pitanju vjerojatno ne postoji ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 4. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2010. zastupnik je napisao: znači ništa od toga, firma ima kolektivni ugovor ali ta naknada nije regulirana. Drugo slovo zakona po tom pitanju vjerojatno ne postoji ? Ne. Ni jedan zakon ne regululira ovo pravo radnika ni na jedan način, osim kako vam je to objasnio pravednik 2. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 4. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2010. Hvala svima. zna li netko tomačenje članka 13 stavka 2 ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 5. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2010. kojeg zakona? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zastupnik odgovoreno: 5. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2010. ma nemam pojma koji je to zakon ali je u vezi radnog prava,bolovanja i sl. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cigo1 odgovoreno: 6. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 6. studeni 2010. zastupnik je napisao: ma nemam pojma koji je to zakon ali je u vezi radnog prava,bolovanja i sl. Hvala Joooj katastrofa si od pitatelja ti zastupnik Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
papayaro odgovoreno: 16. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2010. Evo ovako, tema mi odgovara tako da cu postavit par pitanja koja me zanimaju. Moja mater je otprilike prije 3 i pol godine slomila kuk, u firmi, ozljeda na radu. otisla je na operaciju tako da je jedan period bila na bolovanju, otprilike god dana. Nakon toga se opet vratila radit u firmu tako da je prekinila bolovanje. međutim nakon 3 mjeseca rada je morala opet na operaciju (trebala je vadit pločice i vijke koji su joj stavljeni na prvoj operaciji), poslije toga je opet otisla na bolovanje na kojem je jos, znaci otprilike 2 god i 3 mjeseca. Firma se ugasila, dok je ona bila na bolovanju.... Komisija joj je rekla da se ne moze dobiti invalidska mirovina zbog kuka, pa mene zanima DALI POSTOJI ODREĐENI PERIOD KOLIKO TREBAS BITI NA BOLOVANJU DA BI AUTOMATSKI DOBIO MIROVINU???. Ona ce sad trebat opet na operaciju staviti plasticni kuk pa da znam jeli bolje tu operaciju oduziti sto vise. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 16. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 16. studeni 2010. Ne postoji. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.