Jump to content

potraživanje poslovne štete zbog prometne nezgode


zvrk_bravo

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Zanima me dali mogu potraživati nadoknadu štete zbog poslovnog gubitka zbog totalne štete na automobilu (koji se koristi u poslovne svrhe),koja je uslijedila u prometnoj nezgodi tuđom krivicom?

 

Konkretno, koristim se osobnim autom koji je uveden u poslovne knjige mog obrta, te mi je to jedini prijevoz koji svakodnevno koristim (8-10h) i koji mi je nužan za obavljanje usluga obrta.

 

Ovo je već 3 put da ostajem bez auta na više od mjesec dana, te uslijed toga imam velike troškove (posudba/rentanje drugog auta, ili zapošljavanje radnika sa vlastitim autom, troškovi izvanrednog tehničkog pregleda, gubitak poslovnih ponuda u danu dok se dogodila nesreća, troškovi šlep-službe...)

 

Prvi put sam bio bez auta 40 dana, drugi put 30 dana uslijed naleta na pješaka koji je pretrčavao cestu (tu nije bilo odštete već sam upućen da ga tužim privatnom tužbom), i treći put, sada....vjerojatno i više od mjesec dana jer se radi o Croatia osiguranju (krivac kamion Čistoće).

 

Konkretno, ovaj zadnji put se dogodilo prije 2 dana u 11h (znači početak radnog tjedna ujutro).

 

Pošto trenutno nemam novca za iznajmit auto, niti sam u mogućnosti posudit nečiji, morao sam uposliti čovjeka sa svojim autom koji će obavljati moj posao dok se moj ne popravi, što mi nosi ogromne nepredvidive troškove.

 

 

Dali postoji mogućnost nadoknade troškova redovnim putem AO ili moram podnijeti privatnu tužbu protiv Čistoće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija