Jump to content

Alientacija


studentica987

Preporučene objave

Prošle godine sam sam izgubila status redovnog studenta no nastavila sam preddiplomski studij.Sada se trenutno vodim pod redovnim studentom,bez studentskih prava što znaći da izvršavam i dalje sve obaveze kao i redovan student jer na mojem fakultetu za moj smjer nema izvanrednog studija.Roditelji su mi rastavljeni i otac je do sada plačao alimentaciju,ali samo za mene,ne i za sestru koja je završila studij prije par mjeseci i trenutno je nezaposlena.Naravno sad želi prestati plačati i meni i zanima me dali išta mogu učiniti po tom pitanju s obzirom da majka plača studij koji redovno pohađam.Potvrdu o redovnom studiranju na fakultetu nemogu podići,a uz studiranje se ne mogu zaposliti.Može li kopija indexa išta značiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do 1.1.2008. je status redovnog studenta bio to što se traži, od tada se traži pohađanje sveučilišnog ili stručnog studija u skladu s posebnim propisima, a k tome redovito i uredno izvršavanje obveza. Otac može tražiti da se utvrdi prestanak njegove obveze uzdržavanja, ali dok fakultet može potvrditi pohađanje + redovito i uredno ispunjavanje obveza...

:namiguje:

 

Što se sestre tiče (i vas kasnije također), dužnost roditelja je uzdržavati punoljetnu djecu i godinu dana nakon prestanka obrazovanja ako se ne mogu zaposliti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sestra je izgubila studentska prava 2006/2007, ali je također morala izvršavati sve studentske obveze. Znači redovan dolazak na predavanja, kolokviji...sve što imaju i studenti uz potporu ministarstva samo bez korištenja iksice, zdravstvenoga osiguranja. Otac je istog trena prestao plaćati alimentaciju za nju, bez obzira što je na morala plaćati studiranje 7500 kuna. Sad je ne zaposlena, jer je kriza i ne može naći posao. Te majka nas obje uzdržava. U istoj situaciji sam trenutno i ja, samo nisam završila još faklultet.

 

Vi kažete da on treba plaćati alimentaciju i dalje.

Jel mi možete savjetovati kome da se obratim u vezi ovoga slučaja i da li bi i sestra trebala nešto poduzeti?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija