Jump to content

molim odgovor


miner

Preporučene objave

Molio bih odgovor.U invalidskoj mirovini sam od 2009.godine,opca nesposobnost za rad zbog bolesti.u vise navrata lijecen zbog ptsp-a f-43-1 i f 41-2.ali bez priznatog statusa hrvi jer sam zakasnio do famoznog roka 31.12.2005.Bio sam DVO,19.05.2009.radi psihickih problema odlazim na bolovanje i 4 dana poslije tj.23. 05. 2009.godine dozivim srcani udar te mi ugrade nekoliko stentova i umirove me.Klasicno kazu da bolest nije posljedica DR jer je tako odlucila struka a i zakasnio sam dobit srcani udar do 2005. Do 4.mj.2000.godine radio sam na poslovima razminiravanja.Sad me zanima da li mogu ostvarit svoja prava da mi se bolest prizna kao posljedica DR.Nemam status dragovoljca,54 mj provedenih u ratu kao miner i nakon rata cijelo vrijeme do 2000.g radio na tim poslovima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miner je napisao:

... Sad me zanima da li mogu ostvarit svoja prava da mi se bolest prizna kao posljedica DR.Nemam status dragovoljca,54 mj provedenih u ratu kao miner i nakon rata cijelo vrijeme do 2000.g radio na tim poslovima.

Bez obzira na poslove koje ste obavljali, nakon 01.01.2006. godine ne prolaze zahtjevi za ostvarivanje statusa HRVI po osnovi (bilo kakve) bolesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala za odgovor.Po tome ispada da bez obzira kolko je netko dao doprinosa u obrani lijepe nam Domovine,nije branitelj jer se nije odazvao javnom pozivu da kao i puno njih iskoristi situaciju i isfolira bolest.Ako je moja greska sta sam nastavio raditi nakon rata u HV i posteno pokusao dogurat do mirovine onda mi tako i treba i ne samo meni nego i drugima koji su isto na posten nacin pokusali zivit.Pa cemu nam onda tepaju da smo branitelji, mi smo bili samo u prolazu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miner je napisao:

Ako je moja greska sta sam nastavio raditi nakon rata u HV i posteno pokusao dogurat do mirovine onda mi tako i treba i ne samo meni nego i drugima koji su isto na posten nacin pokusali zivit.

 

Je , greška je. Kao i u mom slučaju (još i dragovoljac).

 

Kad nismo skužili da je u RH najpametnije 'investirati' 5000 € i dobiti dividendu 6000 kn mjesečno, doživotno. Mirovinu. Za 10 godina to je 100000 € i druge benificije, često i stan.

A polovica tih 'investitora' sigurno su zdraviji od mene.

 

:zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx

 

Ja se liječim od 1995 god. i nisam mogao ostvarit status RVI zbog onog famoznog Pančičevog zakona(nisam prijavio bolest u roku 30 dana od razvojačenja).Predavao sam zahtjev za priznavanje statusa ali su me odbijali zbog tog zakona sve do 2005 kad je zakon promjenjen ostvario sam status RVI-a.U tih 10 godina imao sam nekoliko bolničkih liječenja jer sam morao ići na lječenje a ne zbog mirovine(tko je znao da će zakon bit promjenjen).Skupila se tu hrpa medicinske dokumentacije,lječim se i dalje jer moram (bez ljekova neide)a ne zbog mirovine.

 

Eto ovi su jednu nepravdu ispravili a lani drugu napravili.

Bez obzira na zakone lječi se i dalje možda jednog dana padne i ovaj nepravedan zakon(kao Pančičev)pa uspiješ ostvarit svoja prava.Ja znam kako je to teško ali ...

 

NEMA PREDAJE Sretno dečki

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Decki moji!Ima nas puno sta smo jedino krivi sta smo zivi.Ja se i dalje lijecim i polako skupljam papire za sud jer nema drugog nacina,nazalost.Jedino sta sam dobio je ona famozna braniteljska iskaznica koja nigdje ne vrijedi osim za skidat led sa stakla.A najgore od svega je i sta obitelj vise ne zna gdje sam ja uopce bio 54 mj.kako im dokazat kad ti niko ne prizna nista? I nakon 18.g.provedenih u HV civilni invalid bez invalidnine.Neka Bog da pa da ja budem posljednji u tom nizu nepravdi i ponizenja pa ce mi barem to bit utjeha.Pozdrav svim istinskim braniteljima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija