Jump to content

Podjela čestice zemlje izmedju suvlasnika


herostrat

Preporučene objave

Molio bih misljenje glede slijedeceg problema:

 

Jedan sam od trojice suvlasnika čestice zemlje na nacin da mi (prema ugovoru) pripada 1/4 nad citavom cesticom. 1/4 pripada drugom suvlasniku a 2/4 trecem suvlasniku. Dakle, tako je kad je rijec o idealnim dijelovima.

U stvarnosti, rijec je o dvojnoj obiteljskoj kuci sa okolnim zemljistem u kojem meni pripada stan u prizemnju sa vrtom, drugi suvlasnik ima stan povise mene sa zemljistem a treci suvlasnik (onaj koji ima 2/4 idelanog vlasnistva) ima drugi dio dvojne kuce (prizemlje i kat) i okolno zemljiste.

 

Uglavnom, zbog sikaniranja koje je trajalo godinama od strane dvojice suvlasnika (npr. njihovom nadogradnjom svojih djelova potpuno su mi zatvorili jednu sobu....krov tretiraj svojim jer "njihovo je sve do neba" itd.itd....) nismo u dobrim odnosima.

 

Da ne duzim.... Kuca ima gradjevinsku dozvolu...pokusali smo se dogovoriti oko konacnog sredjivanja papira ali nije uspjelo. Naime, oni zele "ozakoniti" sadasnju situaciju (u kojoj ima i njihovih nelegalnih dogradnja itd) a ja to ne zelim.

Svaki od ove dvojice na dijelu kojim se koriste po jos jedan objekt kojeg, naravno, ne mogu legalizirati jer mene kao suvlasnika nisu ni tražili suglasnost. Osim toga, u slučaju parcelacije...dijelovi čestica koje bi svi dobili bili bi premaleni za izgradnju objekata...

 

Jucer mi je dosao netko (pretpostavljam geodet) koji je nesto mjerio po vrtu i pitao hocu li ja to potpisati...a ja sam odbio.

Mene zapravo zanima...sto ova dvojica suvlasnika (koji su u dobrim odnosima) mogu napraviti a da pri tom ne kontaktiraju mene kao treceg suvlasnika? Koje jos #OOPS#rije mogu ocekivati?

 

P.S. Suvlasnik je moj otac ali pisem kao da sam ja suvlasnik da vas, u cijeloj konfuziji, ne bi dodatno zbunio.

 

Zahvaljujem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da nema smisla čekati da nešto smuljaju - ako su angažirali geodeta, već rade na tome.

 

Ja bi prijavio bespravnu gradnju građevnoj inspekciji. To će ih natjerati da počnu sve rješavati po zakonu i shvate nužnost dogovora sa vama.

Ne pristati na legalizaciju njihovih dogradnji, ništa ne potpisivati. Veći udio u građevini prilikom etažiranja daje im i veći udio u vlasništvu parcele.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija