Jump to content

konačno-rješenje


grozni

Preporučene objave

Pišem ovo za sve one koji još vode bitku za ostvarivanje svojih prava.Možda im ovo dade dodatne snage da ne odustanu samo tako.Put je dug ali dali se na kraju isplatilo prosudite sami.Evo kako je to kod mene išlo,korak po korak.

Status,dragovoljac HRVI 30% lječim se od 1995god.stjeran u mirovinu 24.01.2006 profesionana 20%rat 80%ostalo mirovina oko 2400 kn.Na rješenje mirovinskog podnosim žalbu koja se usvaja i novi omjer od 2007 je 50-50.Iznos mirovine 2998 kn.Na to rješenje podnosim tužbu Upravnom sudu jer smatram da je sve posljedica rata a o tome govori i medicinska dokumentacija.Ove godine(nakon 3 god.čekanja)u 04 mjesecu dobivam rješenje od Upravnog suda žalba se uvažava i sve se vrača na ponovno vještačenje Tvrtkova,revizija MOBMS,i evo danas stiglo rješenje iz Tvrtkove.

Po novom rješenju mirovina profesionalna 100%u svezi rata.

Ima ovdje izračun za svako pogodište kolika mi je mirovina trebala biti po ovom rješenju od 24.01.2006 do sada.

Sada sa onih -10% mirovina će mi biti 4.280kn.Nadam se i neki zaostaci iako ovdje to nepiše koliki.Trajalo je 59 mjeseci da do ovoga dođe.

Evo to bi bilo to pa prosudite sami dali se isplati biti uporan za ostvarivanje svojih prava.

Svjesan sam da če me neki "gledat popreko"zbog ovog ali ako pomogne samo jednom kolegi bio bih sretan zato sam išao to napisat.

Sretno svima koji su još na tom putu.

:-):-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

novi omjer od 2007 je 50-50.Iznos mirovine 2998 kn.Na to rješenje podnosim tužbu Upravnom sudu jer smatram da je sve posljedica rata a o tome govori i medicinska dokumentacija

 

Evo vam pojašnjenje kako ONI rade i zašto sam podnjeo tužbu na ovaj omjer 50-50.Podnio sam iz inata i ljutnje na nepravdu,dali možete vjerovat da su ovih 50%civilno naveli boleštinu od koje se nikad nisam lječio niti postoji u medicinskom kartonu,niti postoji nijedan nalaz o istoj.

Vjerovao sam da to na sudu nemože nikako proči,pa hvala dragom Bogu i nije.Ali da se takvo što mogu sjetit nije mi jasno ni danas.Valjda su išli stim ako prođe,prošlo je.

Eto dokud to može iči.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

visnjaZ je napisao:

grozni je napisao:

visnjaZ

Hvala i ti si mi živčeke smirivala. :smijeh:

 

 

Koje živčeke? :smijeh:

Ja nisam nikakve živčeke primjetila... :frajer:

 

Jesi,jesi,dok sam čekao 75 dana da napišu jedan list papira (rješenje).

Još jedno pitanje,dali ču dobit još kakvo rješenje koliki će bit zaostaci za te godine i kad če biti isplačeni.Uovom rješenju samo piše kolika mi je trebala biti mirovina za svako polgodište od 2006 do sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rozenica je napisao:

daj mi reci kaj samo odem tamo u tvrtkovi i napišem to tamo,,,kolko sam skužil žalim se na vojni dio jer sam obolio u ratu,,prije nisam bio bolestan,,kaj i papire im ponovo pokažem,,,to sve radim dole u prizemlju kod pravne službe?

 

Ne,ako ti nije prošao rok za žalbu a koliko sam vidio nije požuri da neprođe.

Ja sam u to vreme bio učlanjen u HVIDR-i otišao sam sa rješenjem od DLP (20-80%)i svom medicinskom dokumentacijom kod pravnika u HVIDR-u on mi je napisao žalbu.Tu žalbu i fotokopiju rješenja sam poštom preporučeno sa povratnicom poslao na adresu HZMO-a.

Nakon (nesječam se više)nekog vremena dobio sam doma rješenje kojim se mjenja omjer u 50-50%.Na to rješenje imaš pravo tužbe Upravnom sudu ako smatraš da si zakinut.

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija