Jump to content

Rad na određeno, neiskorišten godišnji i božićnica


Torn2010

Preporučene objave

Moli za pravnu pomoć

 

Radio sam od 06.12.2009. do 06.12.2010. u jednoj privatnoj firmi. Istekom ugovora o radu na određeno ostao sam bez posla. Međutim, nisu mi do zadnjeg dana ništa govorili o tome, pa su mi je čak ostalo i tjedan dana neiskorištenog godišnjeg odmora. Tražio sam da mi se to isplati na račun u gotovini. Danas, 16.12. sjela mi je na račun plaća za 11. mjesec, međutim nije mi isplaćen godišnji odmor. Ostali radnici koji su ostali u firmi su dobili i božićnicu.

Da li je meni firma dužna isplatit taj godišnji bez obzira da li sam ne zaposlen kod njih i što mi je činiti ako mi to ne isplate. Da li us mi dužni isplatit i božićnicu?

 

Hvala na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema članku 61. Zakona o radu, poslodavac Vam je dužan isplatiti naknadu za neiskorišteni dio godišnjeg odmora. Vezano na božičnicu-ona nije određena Zakonom o radu, a niste naveli na kojem ste mjestu radili (odnosno koja je djlatnost poslodavca) da bi se utvrdilo koji kolektivni ugovor, i da li isti postoji, regulira pitanje božićnice. Neki poslodavci daju božićnicu radnicima bez da ih na to obvezuje kolektivni ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radio sam u privatnoj firmi. Na mjestu pomoćnog radnika. Imao sam četiri ugovora na tri mjeseca.To mi je već drugi put da sam bio zaposlen u toj firmi.

Saznao sam iz pouzdanih izvora da su radnici, kojima nije produžen ugovor,a otišli su tjedan dana prije mene, dobili po 3000kn božićnice. Navodno nisam dobio božićnicu jer sam tražio da mi isplate tih tjedan dana godišnjeg. Pa ovo shvaćam kao neku osvetu.

Što mi je činiti u slučaju da me budu zavlačili sa plaćanjem godišnjeg????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija