Jump to content

Garaža je ucrtana bez uporabne dozvole


goc

Preporučene objave

Kupio sam stan kojem u posjedovnom listu između ostalog piše da osim postojećeg objekta postoji i garaža koja je upisana bez uporabne dozvole. Garaža je kvadraturom manja od 50 m2, i iznad garaže se nalazi i terasa koja je također upisana u posjedovni list. Garaža je također izgrađena na građevinskom zemljištu koje ima građevinsku dozvolu. Interesira me da mi netko objasni pojam "uporabne dozvole" za taj objekt, odnosno da li samim tim što je upisana u posjedovni list ona i legalizirana. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je neki dio nekretnine etažiran i upisan i zemljišnim knjigama, to ne znači automatski da ima i uporabnu dozvolu. Uporabna dozvola dolazi kao krajnja faza. Postoje i stanovi koji imaju uredne vlasničke dokumente, ali nemaju uporabnu dozvolu. Međutim, ako je garaža upisana kao garaža u vlasničkom listu i ako se točno zna koji je to dio nekretnine onda nema spora oko određenoga vlasništva, nego samo oko uporabne dozvole. Uporabnu dozvolu svakako treba nastojati priskrbiti, a kako, to neka vam objasni netko drugi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija