Jump to content

molim savjet, jako je hitno


gospodin_luka

Preporučene objave

Dobar dan,

imam frkovitu situaciju koju bi trebao razrijestiti za 3 dana..

Stvari stoje ovako..

Prekršajni sud u Zagrebu poslao mi je "čestitku"(Prekršajni nalog) iskljucivo u novcanom iznosu po točkama optužbe,radi se o alkoholu i prometu (sramim se). Nigdje se ne spominje oduzimanje vozacke dozvole..

Otišao sam na sud po kopiju svih mojih papira koji se vode protiv mene. U optužnom prijedlogu koji je policija poslala prekrsajnom sudu traži se da me se kazni po zakonu (dakle novčano) te da mi se izrekne zastitna mjera "zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju 11mj."

Mene sad zanima da li se omakla greska na sudu da mi nisu izrekli oduzimanje vozacke ili mi drugu "cestitku" čuvaju za Valentinovo. Ili jednostavno zbog prvog kaznjavanja i dobre volje izricu samo visoku novcanu kaznu pa neka se ja dalje vozim, i ako znam da to i nije bas moguce!..napominjem da me nisu zvali na nikakav sud, sve su samo izrekli i poslali na kućnu adresu.

Eto molio bi neki savjet sta me ceka,sta mi je ciniti,slicna iskustva..bilo sta..strah me da ako se idem zaliti da mi na novo rjesenje ne zaljepe jos i zabranu upravljanja.sa visinom kazne cu se jos snaći, moliti ću obročnu otplatu, ali vozačka mi znaći posao....hvala..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izreknuta zastitna mjera "zabrane upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju 11mj."

To ti je ustvari oduzimanje vozačke na 11. mjeseci,s tim da ti vozačku neće uzeti i spremiti na policiji (kao nekad)već če u vozačkoj biti upisana zabrana upravljanja vozilima "b" kategorije,a ti smiješ koristiti vozačku za voziti neke druge kategorije vozila(ako recimo radiš kao vozač kamiona ili slično).Oprosti ako sam pogriješio ali to bi trebalo biti to.Sve drugo ne bi imalo smisla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Aha, znaci jos ce naknadno doc papir na moju adresu gdje ce bit rijeci o "oduzimanju", tj. zabrani upravljanja vozilom doticne kategorije.

Ako sam shvatio, sud sad samo treba potvrdit policijski "prijedlog" i izreci gdje da se javim da mi poštambiljaju vozacku...

Uglavnom, eto nadao sam se da je "djed mraz" bil na sudu pa da je petljal malo po papirima..ali ocito nis od toga..

Fala..i sve najbolje ljudi za Božić, tko ga slavi jasno..i nemojte pit i vozit!!!

... :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema štambiljanja vozačke dozvole, jednostavno dođe jedna obavijest i od toga dana, a u određenom vremenskom trajanju, traje zaštitna mjera zabrane upravljanja jednom ili svim kategorijama vozačke dozvole.

 

Ukoliko je zabrana izrečena za jednu kategoriju, ona se odnosi samo za tu kategoriju, što znači da slobodno možete upravljati bilo kojom drugom kategorijom vozila, ali ovisno o datumu polaganja vozačkog ispita (što mi je predugo za objašnjavati).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav. moja tri prijatelja su se nasla u slicnoj gabuli..jedan koji je iz jedinice za zadrzavanje zavrsio na sudu, je odmah dobio zabranu..a drugi se također dvoumi sto ga ceka..naime, dobio je rjesenje bez mjere oduzimanja, jedan policajac i referentica na preksajnom sudu su mu rekli da mu zabrana nece stici..posto nista ne pise na sudskom rjesenju...treci je pak dobio rjesenje o zabrani upravljanja nakon cca godinu dana i obavezan ljecnicki pregled..za njega ne znam sto mu je pisalo u rjesenju od suda...

meni nije jasno da sud na dva puta izrice kaznu, tj.da na preksajnom nalogu gdje pise da je kriv, i gdje se izrice novcana kazna ne pise nista o zabrani upravljanja (citao sam po forumu prepiske rjesenja na kojima ta zabrana pise).sto nije moguce da je policija predlozila zabranu upravljanja a sud je iz nekog razloga nije uvazio??uostalom,kako onda znati da li se zaliti ili ne u zakonskom roku...

ne znam koliko sam bio od koristi, ali molim nekoga s iskustvom da to prokomentira..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija