Jump to content

ugovor o radu na odredeno vrijeme!


neno250

Preporučene objave

molim vas da mi pomognete! radim u mercatoru na odredeno vrijeme i meni nije jasno kako je to moguce! svaki mijesec se potpisuje ugovor o radu i tako tri godine. otkazati mogu kada zele i nisu duzni nikakve obaveze prema meni.radio sam cijelo ljeto do 9 mijeseca i nisu htjeli produziti ugovor. tako sam bio na birou i opet su zvali da dodem raditi. radio sam 2 mijeseca i opet mi nisu htjeli produziti ugovor. tako da sam ostao bez godisnjeg odmora i bez posla. i rekli su mi zadnji dan da mi nece produziti ugovor o radu opet na mijesec dana! moze li mi netko pokusati odgovoriti kako je to moguce! unaprijed hvala! :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neno250 je napisao:

molim vas da mi pomognete! radim u mercatoru na odredeno vrijeme i meni nije jasno kako je to moguce! svaki mijesec se potpisuje ugovor o radu i tako tri godine.

Moguće je.

Točnije bi bilo da ste napisali "do tri godine". Nakon toga Vam moraju ili neprodužiti Ugovor ili ponuditi Ugovor na neodređeno što vješto izbjegavaju na način da naprave prekid radnog odnosa 2 mjeseca pa sve iz početka.

otkazati mogu kada zele i nisu duzni nikakve obaveze prema meni.

Otkazati mogu vrlo teško.Radije pričekaju da Ugovor istekne (otkaz i istek Ugovora su dva različita pojma).

radio sam cijelo ljeto do 9 mijeseca i nisu htjeli produziti ugovor. tako sam bio na birou i opet su zvali da dodem raditi. radio sam 2 mijeseca i opet mi nisu htjeli produziti ugovor. tako da sam ostao bez godisnjeg odmora i bez posla.

Imate pravo na naknadu za neiskorišteni godišnji odmor i poslodavac ju je dužan isplatiti. Navedite točne datume početka i kraja radnog odnosa da bi Vam mogli izračunati na koliko dana godišnjeg imate pravo te sukladno tome i visinu naknade. Ova tražbina zastarijeva nakon 3 godine.

i rekli su mi zadnji dan da mi nece produziti ugovor o radu opet na mijesec dana! moze li mi netko pokusati odgovoriti kako je to moguce! unaprijed hvala! :zao:

Sukladno Zakonu o radu Vi ste se s poslodavcem unaprijed dogovorili da Ugovor o radu traje od tog datuma do tog datuma. Poslodavac je to ispoštovao. On nema obavezu obavijestiti Vas o činjenici da Vam neće ponovo ponuditi novi Ugovor o radu. Napisali ste da su Vas zadnji dan o tome obavijestili. Na žalost,nisu Vas niti trebali obavjestiti. Ugovorom o radu unaprijed je utvrđeno do kada ste u radnom odnosu.

 

Na žalost Zakon o radu je takav kakav je. Nismo ga mi donijeli.Možemo samo izvući maksimum iz njega.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako sam već napisao, mi Vam možemo samo pomoći savjetom kako ostvariti neka prava iz određenih zakona. Zakon o radu je takav kakav je. Nismo ga mi donijeli već "naši" saborski zastupnici na prijedlog Vlade.

 

Za razdoblje od 8.6-30.9 imate pravo na 3/12 godišnjeg odmora.

Za razdoblje od 8.11-31.12 imate pravo na 1/12 godišnjeg odmora.

 

Zakonom o radu propisano je da imate pravo na 4 tjedna godišnjeg odmora.

 

Pretpostavljam da radite u trgovini (jedan dan tjedno Vam je neradni).

 

Imate pravo na 4/12 godišnjeg odmora koji je u Vašem slučaju 24 dana (odnosno imate pravo na 8 dana godišnjeg za 2010.godinu).

 

Kako Vam poslodavac nije omogućio korištenje istog,dužan Vam je isplatiti naknadu za neiskorišteni godišnji odmor.

 

Dužan Vam je isplatiti iznos 1/3 naknade plaće na osnovu neiskorištenog godišnjeg odmora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija