Jump to content

sporazumni raskid braka


Marijacik

Preporučene objave

Poštovani,

molim za pravnu pomoć.

Kako sastaviti zahtjev za sporazumni raskid braka ukoliko nemaju bračne stečevine, djeca su punoljetna,ne žele nikakva mirenja.Jednostavno nitko ništa ne potražuje samo žele agoniju što prije prekinuti.Dali postoji mogućnost da ih sud oslobodi plaćanja ili barem umanji zbog vrlo malih primanja i gdje to treba navesti (ima invalidsku mirovinu od 1400,00 kn).

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mogu traziti oslobadanje od placanja sudskih pristojbi,navedete mala primanja odnosno moraju se priloziti potvrde o visini dohotka,imovinskom stanju.

Supruznici trebaju sastaviti na papir svoj sporazumni zahtjev,potpisti se...te ga uzurbirati i predati nadleznom sudu,treba priloziti i vjencani list.

Za neko vrijeme (najcesce 2-3 mj.) ce doboti poziv na sud. Tamo ce ih pitati za njihove podatke, slazu li se sa svime navedenim u zahtjevu...Sud ce utvrditi jel ima bracne stecevine ili nema. Ako supruznici podnesu zahtjev za sporazumni razvod braka a imaju zajednicku punoljetnu djecu nece trebati na mirenje tj. postupak posredovanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija