Jump to content

odšteta za nesreću, porez i porezna olakšica


snoweyqueen

Preporučene objave

2009. godine nastradala sam u automobilskoj nesreći i sredinom 2010. mi je isplaćena odšteta od osiguravajuće kuće čovjeka koji je nesreću skrivio. zanima me moram li na to platiti porez i hoće li zbog toga biti ukinuta porezna olakšica koju moj otac ima na mene? ja sam studentica i nisam zaposlena (ne znam je li to bitno, ali da imamo sve činjenice na jednom mjestu) puno hvala na pomoći :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

na primitak po osnovi odštete ne plaća se porez na dohodak. to proizlazi iz odredbe članka 9. stavak 2. točka 2.5 Zakona o porezu na dohodak. Nažalost, prema odredbi člank 36. stavak 4. i 5. Zakona o porezu na dohodak, odšteta ako prijeđe iznos od 6 x 1.800=10.800 kuna utječe da te godine ne možete se smatrati uzdržavanim djetetom odnosno članom obitelji. Zato će vaš otac morati podnijeti godišnju poreznu prijavu i vas ne navesti kao uzdržavanu osobu. od 01.01.2011. vi se i nadalje smatrate uzdržavnim članom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija