Jump to content

otkaz nakon ugovora na neodređeno


Igor1979

Preporučene objave

Poštovani Forumovci,

 

Radio sam u Kauflandu i imao ugovor na neodređeno te sam naglo nakon godišnjeg odmora od šefa obavješten o otkazu razlog preveliko sniženje robe na odjelu za robu koja je naručena za vrijeme mog godišnjeg.Pitanje da li se može samo tako dati otkaz na ugovor za stalno i šta u slučaju kada poslodavac pošalje kao razlog sporazumni raskid ugovora o radu koji nisam potpisao i zbog toga ne mogu imati primanja sa hrvatskog zavoda za zapošljavanje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne potpisivati sporazumni otkaz Ugovora o radu.

 

Kažete da ste obavješteni od strane šefa za otkaz. Kako? Usmeno? Ako Vas je usmeno obavijestio,to nema nikakvu pravnu snagu. Otkaz mora biti u pisanoj formi.

 

Iz toga razloga ponudili su Vam sporazumni otkaz. U slučaju da isti potpišete nemate prava na otpremninu,nemate prava na naknadu s zavoda za zapošljavanje....

 

Sporazumni otkaz Ugovora niste potpisali i Vaš radni odnos i dalje traje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozvali su me u ured i usmeno mi najavili otkaz.

Nisam potpisao sporazumni otkaz nego su me poslali na ostatak godišnjeg i prestankom godišnjeg dobio sam radnu knjižicu i kao razlog otkaza nesnalaženje na radnom mjestu na kojem sam radio. Želio bih naglasiti da sam radio kao voditelj svježeg mesa a isti posao sam obavljao u drugoj trgovačkoj kući 5 godina, dakle nisam osoba bez iskustva i probni rok koji mi je Kaufland zadao sam prošao.

Molim da li mi netko može odgovoriti da li nakon svega toga mogu dobiti otkaz sa takvim razlogom?

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upravo je to baš i neobično, naime, ovo što je poslodavac naveo, nesnalaženje, to bi mogao biti eventualno razlog za otkaz radniku koji je na probnom roku. Imate rok od 15 dana od dana uručenja odluke o otkazu za podizanje zahtjeva za zaštitu prava protiv poslodavčeve odluke, jer Vam je to procesna pretpostavka za podizanje tužbe na sudu, stoga hitno nekome tko će vas zastupati u sporu - ili u sindikat, ako ste član kojeg, ili odvjetniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija