yoyoyo objavljeno: 11. siječanj 2011. objavljeno: 11. siječanj 2011. LIjep pozdrav na početku. Zamolio Bih Vas za pomoć u vezi ovog slučaja. Ovako: imam slucaj gdje sam okrivljen za provalu u benzinsku postaju po stavku 217.1 i 216. 1. i 2. materijalna steta je 23000 kuna a odvjetnistvo trazi kaznu od 9 mj zatvora iako mi je to jedino djelo kao punoljetna osoba te vrste (uz to imam dvije tuce) - to je rješen i završen slučaj. Ja sam se na prvom rocistu uredno pojavio, ali na to prvo rociste nije dosao jedan od okrivljenika (ukupno nas je 4), a za iduca rocista(ukupno 2) nisam podizao poziv jer nisam bio na prijavljenom mjestu prebivališta u Hrvatskoj ( selidba; promjena mjesta prebivališta). Na prvom rocistu državno odvjetnistvo nije dalo da se odrzi rasprava bez da budemo svi prisutni, iako je sudac htio. 1. pitanje : Da li je moguce da bez mene i moje izjave donesu presudu? 2. pitanje : što mogu dalje očekivati od slučaja? ( Na prvom rocistu sam bio, ali nismo bili svi i nije održano bilo, a za sljedeća dva nisam primio poziv u ruke zbog selidbe i mjesta boravišta/prebivališta) i 3. pitanje: Trenutno pregovoram posao u inozemstvu i da li se trebam bojati da ce me docekat tjeralica na granici posto sredujem papire za rad u jednoj inozemnoj tvrtci? Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 12. siječanj 2011. odgovoreno: 12. siječanj 2011. Svaku promjenu prebivališta/boravišta ste tijekom suđenja dužni prijaviti sudu pred kojim se postupak vodi. Bez Vas postupak nije moguće započeti, osim u posebnim okolnostima koje ne vidim da postoje kod Vas. Ukoliko ne bi mogli doći do Vas (pozivi će se vraćati s naznakom "odselio" ili "nepoznat") moguće da sud raspiše tjeralicu za Vama. Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 12. siječanj 2011. odgovoreno: 12. siječanj 2011. Svaku promjenu prebivališta/boravišta ste tijekom suđenja dužni prijaviti sudu pred kojim se postupak vodi. Bez Vas postupak nije moguće započeti, osim u posebnim okolnostima koje ne vidim da postoje kod Vas. Ukoliko ne bi mogli doći do Vas (pozivi će se vraćati s naznakom "odselio" ili "nepoznat") moguće da sud raspiše tjeralicu za Vama. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.