Jump to content

križanje bez znaka o naplati parkinga


Smola

Preporučene objave

Imam slučaj jednosmjerne ceste "A" na koju se priključuje neka druga cesta "B" (T-križanje). Prometni znakovi o parkingu i naplati su postavljeni na početku obiju cesta, ali ne i na ulasku ceste "B" u cestu "A" (na samom raskrižju). Iz navedenog bi se moglo pretpostaviti da osoba koja ulazi na cestu A nema obavijest da se vrši naplata parkinga.

 

Postoji li obveza plaćanja parkinga ako taj znak nije vidljiv na križanju? Da li nas te obveze oslobađa članak 13 ZSPC-a:

 

"Članak 13. (1) Prometni znakovi postavljaju se i održavaju tako da ih sudionici u prometu mogu danju i noću na vrijeme i lako uočiti te pravodobno postupiti u skladu s njihovim značenjem."

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oznaka da se parkiranje naplaćuje uopće nije prometni znak, niti sa na njega primjenjuju odredbe ZSPC-a.

 

Na prometnom znaku dozvoljenog parkiranja ili na dopunskoj ploči može se odgovarajućim simbolima ili natpisima označiti način parkiranja, smjer u kojem se nalazi parkiralište, udaljenost u metrima do parkirališta, kategorije vozila kojima je parkiralište namijenjeno, a i moguće vremensko ograničenje parkiranja - a nikakva naplata, način plaćanja i slično.

 

Ako takav prometni znak postoji, potrebno je izvršiti uvid u prometni projekt i da li je policija dala suglasnost za postavljanje tog prometnog znaka, odnosno nekakvog dodatka prometnom znaku koji tu ne bi trebao biti.

 

Svi smo svjedoci da je takvih prometnih znakova posvuda u svim gradovima i sve postavljene table o naplati parkiranja pridodane prometnim znakovima su NEZAKONITE.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija