Jump to content

otkaz, mobbing, you name it!


miki37

Preporučene objave

Pročitao sam pravila vezano uz pretraživanje foruma za sličnim temama, ali mislim da nešto slično najvjerojatnije nije do sada raspravljeno na forumu, pa vas molim za pomoć.

Nakon nekoliko dana provedenog na novom radnom mjestu poslodavac me je počeo verbalno vrijeđati i ponižavati, te sam ga tijekom vikenda zamolio da mi pripremi dokumentaciju i da ne možemo dalje surađivati, tj. da dajem otkaz. Ugovor o radu nismo ni potpisali, napravljena je prijava na HZMO i HZZO, u radnu knjižicu mi je upisano 10 dana rada. Prvi radni dan nakon toga došao sam u firmu gdje su mi uručeni radna knjižica, i papiri za odjavu na HZZO i HZMO, te sam istu i obavio i potom dostavio poštom kopije odjava. Napominjem da ni prije, ni tada mi nije ponuđen na potpis ugovor (to je između ostalog bio i jedan od razloga za vrijeđanje, jer kada sam pitao što je s mojim ugovorom, rečeno mi je da me zanimaju samo moja prava!!)

Sada me preko e-maila poslodavac traži kopije odjava (očito ih još nije dobio) i kopiju radne knjižice.

Dakle, moja pitanja su:

1. Ima li on pravo tražiti moju kopiju radne knjižice?

2. Imam li pravo na naknadu za deset dana rada obzirom da mi je upisano tih deset dana staža u radnu knjižicu iako nisam potpisao ugovor? i

3. Imam li pravo i na temelju čega prijaviti poslodavca?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

miki,

napisal si:"Prvi radni dan nakon toga došao sam u firmu gdje su mi uručeni radna knjižica, i papiri za odjavu na HZZO i HZMO, te sam istu i obavio i potom dostavio poštom kopije odjava.

 

Kaj znaći ovo plavo ? Kaj si ti obavio? I kom si ti dostavljo kopije.Nije tvoja dužnost da se prijavljuješ ni odjavljuješ. Poslodavčeva je. Dobil si odjavue sa HZZOOVA i radnu knjigu sa ovjerenim stažem ...uf. I to je to. Nema dalje.

A platiti ti tih 10 dana mora,bez obzira kaj nisi imal ugovor.

Pošalji mu poštom preporućeno sa povratnicom zahtjev za zaštitu prava i traži isplatu pod prijetnjom obračanja inspektoratu za radne odnose.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija