Jump to content

korištenje godišnjeg odmora


MarioSB

Preporučene objave

Radnica je počela raditi 26.01.2009.Godišnji iz 2010 je u cijelosti iskoristila.Sad će se sa tom radnicom u prvom mjesecu potpisati sporazumni prestanak ugovora o radu.Da li ona ima sad pravo na naknadu za puni neiskorišteni godišnji odmor za 2011 iako je samo radila 25 dana u 2011.Ili ako je pošaljemo na godišnj da li joj moramo dati puni godišnji???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radnica bi imala pravo na razmjerni godišnji odmor za 2011 pošto joj radni odnos prestaje prije 1.srpnja (članak 59.stavak3 Zakona o radu).

Propisano je da ima pravo na 1/12 godišnjeg odmora za svaki navršeni mjesec rada. Kako u ovome slučaju nema navršenih mjesec dana nema ni pravo na razmjerni dio godišnjeg odmora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radnik je bio na bolovanju od travnja 2009 do prosinca 2009 kada je bolovanje prekinio da bi iskoristio godišnji odmor za 2009. Nakon što je iskoristio "go" ponovno otvara bolovanje od siječnja 2010. neprekidno godinu dana. Ima li pravo na godišnji odmor za prethodnu godinu (znači nema ni jedan dan "aktivnog rada") i da li može dobiti otkaz ugovora o radu s obzirom da je u međuvremenu prestala potreba za radnikom - firma se gasi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija