Jump to content

preko 1,5 promila...


JamesD

Preporučene objave

Lijep pozdrav

 

molio bih savjet u vezi velike gluposti koju sam napravio. Naime iz potpuno neopravdanih razloga i zobg pijanstva sam vozio auto i napuhao 1,68 promila... umanjeno za 0,1 ispada 1,58. Uzeli su mi vozacku na 8 dana, otpeljali na trežnjenje na Oranice gdje mi je policajac, kada me pustio na slobodu, rekao da će mi nalog doći poštom ... sramim se. :-(

uglavnom zanima me slijedeće

 

Koliku kaznu mogu oćekivati pošto piše od 5 do 15 tkn. Plaća mi je ispod 5 tkn.

Na koji rok mogu očekivati da ću ostati bez vozačke dozvole?

Da li je moguće da na neki način mi ostave vozačku?

Hoću li smjeti upravljati vozilom A kategorije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Doći će vam kazna oko 5.000 do 7.000 kuna, vozačku ćete izgubiti najvjerojatnije na 6 mjeseci i nećete smjeti upravljati vozilima svih kategorija u tom razdoblju. šta god došlo, kad god došlo pisati prigovor, priznati krivnju, žaliti se na visinu kazne, tražiti umanjenje, jos se ovdje posavjetovati kad vam dođe nalog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo bih nastavio da mjera opreza zabrane upravljanja vrijedi za sve kategorije osim ako policajac greškom nije na formularu upisao točnu kategoriju za koju se mjera opreza odnosi.

 

Zaštitnu mjeru izriče sud.

 

Ukoliko do sada niste prekršajno kažnjavani, sud će najvjerovatnije izreći zaštitnu mjeru zabrane upravljanja samo za onu kategoriju vozila kojom ste upravljali kad ste počinili prekršaj. Ta se zaštitna mjera vrlo lako izigrava upravljanjem nekom drugom kategorijom vozila za koju imate položen vozački ispit.

 

Zaštitna mjera zabrane upravljanja za sve kategorije vozila se rijetko primjenjuje, ista se rezervira za recidiviste, tj. ponavljače vožnje u alkoholiziranom stanju i za slučajeve teške alkoholiziranosti.

 

U svakom slučaju vozačka dozvola vam ostaje, ali će te na kućnu adresu primiti obavijest da vam od datuma primitka počinje teći ona i onakva zaštitna mjera koju je izrekao sud.

 

Novčana kazna iznosi od 5.000 do 15.000 kuna ili zatvor do 60 dana, sud može smanjiti novčanu kaznu na samo 1.700 kuna.

 

Bilo je presuda da je sud presudio samo zatvorsku kaznu i to uvjetnu, a okrivljeniku je samo odredio plaćanje troškova prekršajnog postupka i alkotestiranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo zelim vam se zahvaliti na odgovorima, nadam se da kada cu izaci pred suca/sudkinju da ce imati milosti..

 

Nadalje, u "Naredbi o određivanju mjere opreza" (izgled koje se može vidjeti na:

http://boo.mi2.hr/~tom/zabrana_pristupa_varsavskoj.pdf )

meni nije ništa isponjeno pod "Mjera opreza", znači od točke a do f je ostavljeno prazno dok je ostalo ispunjeno. Prema tome ispada da mi je izrečena mjera opreza, od-do, samo ne piše za što :) ... vozačka je naravno ostala u PP. Dok ne podignem dozvolu ne ću voziti ali je zanimljiva situacija

 

Drugo, meni ide na štetu činjenica da sam prije cca 4 godine ostao bez dozvole na tri mjeseca zbog 0,9 promila... prije 6 mjeseci sam platio kaznu 2000kn zbog prebrze vožnje.. prije mjesec dana mi je izdana pismena opomena u zamjenu za kaznu od 500kn zbog prebrze vožnje ... a trenutno vodim spor da sam prošao na crveno (nije tema ali usput samo da kažem da sam u raskršću čekao 15sek dok se je crveno upalilo)

 

Ovako napisano izgleda kao da nisam dobar i pošten vozač no vjerujte mi, jednostavno nemam sreće.

 

Novaca nemam, no na rate bi se nekako dalo nategnuti.. a posao za koji je potrebna B kategorija mi doslovno visi o niti tako da ako mi oduzmu dozvolu, ostajem bez posla pa i bez novaca da platim kaznu. U Zatvor ne mogu niti ne zelim, radije cu emigrirati...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje isprike, izgleda da nisam bio dovoljno jasan. Navedeni link nije moja mjera opreza nego jednog od prosvjednika a jedina je koju sam našao na netu...

 

Isti je formular jedino sto mi nije nista ispunjeno osim mojih osobnih podataka i vremena na koje se mjera opreza određuje. Znači, ništa pod točkama a do f

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ta polja jesu prazna onda mjera opreza nije ni izrečena.

 

Kod sebe čuvati kopiju dok ne prođe tih 8 dana.

 

Pri izricanju trajanja zaštitne mjere sud vodi računa i o izrečenoj mjeri opreza i za trajanje mjere opreza umanjuje zaštitnu mjeru, a u ovom slučaju toga ne bi trebalo biti tako da niste ništa profitirali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija