Jump to content

sudovi


FRENKIPAS

Preporučene objave

Molio bih pomoć i savjet pravnika ili osobe koja je imala slično iskustvo. Naime tražio sam izuzeće sutkinje i Predsjednica suda me glatko odbila, ne čitajući spis i razloge zbog kojih tražim izuzeće. To je bilo vidljivo iz odgovora Predsjednice suda kao i iz izjave sutkinje koja je u manipulativnom odgovoru obrazložila Predsjednici nešto sasvim treće iako je u zapisniku uneseno ono što sam ja pojasnio kao razlog. Po tome sam zaključio da se podnesci uopće ne čitaju. Sada bih zatražio izuzeće cijelog suda, Predsjednika suda i zatražio preseljenje u neki drugi grad, bliže mome gradu. Na koji se način to može zatražiti, na koji članak zakona se pozvati i da li netko zna kakva je sudska praksa po tom pitanju.

Unaprijed se zahvaljujem na svim iscrpnim odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno sam vlasnik odbijenice za izuzeće sutkinje xx, a bio sam podnio zahtjev za izuzeće svih sudaca uopće ne spominjući dotičnu! Obrazloženje odbijenice nema ama baš nikakve veze s onim što sam u zahtjevu napisao. Dakle, vaš dojam da se podnesci (počesto) ne čitaju je točan. Imate na ovom forumu i jednu temu o tome da li suci čitaju podneske stranaka.

 

Kao što znate, na takve odluke nema mogućnosti žalbe, ali svoje prigovore koje ste u zahtjevu naveli možete koristiti kao žalbeni navod u žalbi na presudu.

 

Neovisno o tome, općeniti zahtjev za izuzeće svih sudaca po Zakonu o parničnom postupku nije dopušten.

 

Na konkretni postupak možete se pritužiti predsjedniku neposredno višeg suda ili inspekciji pri Ministartstvu pravosuđa, ali mislim da je to jalov posao. (Od Ministarstva pravosuđa odgovor na jednu predstavku (koja nije u vezi s pravosuđem) čekam već otprilike 16 mjeseci.) Takvom pritužbom ne počinje formalni postupak u kojem ste stranka, već vam je onaj kome se obraćate dužan odgovoriti, a u praksi to vrlo često ne čini.

 

Prihvatljivi razlozi za izuzeće suca definirani su u Zakonu o parničnom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija