Jump to content

kako staviti plombu


blesimetar

Preporučene objave

Pozdrav svima,

 

radi se o zemljištu koje je bilo upisano na preminula četiri brata.. Ukratko, postupkom na sudu jedan se pametnjaković dosjetio tužiti mrtve i ostvariti upis u zemljišniku na temelju presude,budući je zemlju kupio od nevlasnika tj. sina jednog od gore preminule braće, koji mu je prodao dva puta više nego ima- pri tome je davao krive adrese i sasvim slučajno je jedan od sinova od gore upisane braće saznao za postupak, te je osporio isti na sudu na način da on tuži mrtve temeljem kupoprodajnog ugovora u kojem mu je prodano više nogo je prodavatelj imao. Tom prigodom kupac se obvezuje prigovaratelju dopustiti uknjižbu na dijelu zemlje u iznosu 500m2 , to stavljaju u sporazum uz obvezu da će se isti moći uknjižiti tek kad tužitelj upiše svoje pravo iz kupoprodajnog ugovora u zemljišne knjige, dakle da ovaj prestane smetat u postupku. Samo da napomenem ostali nasljednici gore preminule braće dali su iskaz da ta zemlja njima ne pripada. Parcela nije bila podijeljena , pa je problem nastao prilikom uknjižbe , jer se u sporazumu ne navodi u kojem idealnom dijelu se treba knjižiti. Do potpisnika sporazuma je nemoguće doći jer je uvijek na brodu, dakle o sastavljanju tabularne isprave nema govora, komunukacija ne postoji, prošlo je skoro 5 g. i gore navedeni prodaje zemlju na koju je u cijelosti uknjižen. Može li se ustati tužbom na temelju obveze iz sporazuma i tražiti od suda da naloži izdavanje tabularne isprave tuženiku i kako bi ta tužba trebala izgledat? :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Zainteresirane stranke tj. oštećeni trebaju prije svega zatražiti povrat u prijašnje stanje iz razloga što tuženi nisu mogli biti tuženi ,oni nisu ni osobe nepoznata boravišta pa im se nije mogao postaviti skrbnik .

 

Zahtjev za povrat u prijašnje stanje neka Vam sastavi odvjetnik ,ako ocijeni da nije nastupila zastara

a to su 30 dana od saznanja -subjektivni rok i 5 godina

 

objektivni rok .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, palo mi je na pamet, ali ne znam može li se, budući je stranka slučajno ( jer je poštar sam zaključia da je to za osobu na skroz drugom kraju grada i donia joj poziv )saznala za postupak i onda se pojavila na raspravi i već istakla da su adrese krive i da se tuži mrtve i onda dala prave adrese od nasljednika, naime ni rješenja o nasljeđivanju još nisu provedena osobe su umrle prije 30-deset i više godine, to je napokon sad u postupku knjiženja, naime rješenja o nasljeđivanju su predana u zemljišnik prije nekih 3g.( stari ljudi su sve držali u ladici..)Postupak je završen, prije mislim 4g. oštećeniku koji se kao umješać pojavio u parnici presuda nikad nije dostavljena, prije godinu dana ista je tražila prepis presude iz arhive i to se još čeka. .. Mislim može li se tražit ponavljanje postupka ako su razlozi koji dopuštaju ponavljanje u neku ruku ispravljeni na raspravi, ali i uvjetovani sporazumom koji nije ispoštivan, odnosno manjkav je u opisu čestice, nije određen u idealnom dijelu, jer je pisan prije geodetske izmjere pa nije još bio poznat idealni dio.. Je li svrhovitije tražit poštivanje sporazuma i izdavanje tabularne isprave od suda? ili je moguće obzirom na gore navedeno, tražit ponavljanje i povrat u prijašnje stanje?? E i da napomenem sporazum je bio vansudski, ovjeren kod javnog bilježnika..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija