Jump to content

pomoć oko obrta


katy2311

Preporučene objave

Pozdrav..ovako vidim da tu ima puno tema ali jednostavno sam se izgubila u tome svemu.pa sam odlučila napisati svoju..

Muž i ja smo nezaposleni..ali bi muž htio otvoriti obrt u kojem bi radio sa bravarijom..kovane ograde,inox uglavnom zavarivački radovi.Ima sav potreban alat i iznajmljenu radionu,problem je škola,iz bosne je i nema nikakve dokumentacije o srednjoj školi,niti ju može dobiti jer je sve nesatalo u požaru,,iskustva ima i više nego dovoljno,dali može dobiti od svoje bivše firme nekakvu potvrdu da on to zna raditi(tako smo načuli) firma se naravno bavi tom djelatnošću.Drugo čuli smo da onaj početni polog od 20.000kn ne mora nužno biti u kunama već da samo alat za tu djelatnost može biti dovoljno(prijatelj je otvorio obrt na tu foru),dalje..živimo u Zadru ali tu imamo samo boravište a na drugom mjestu prebivalište,,zanima me dali se obrt može otvoriti na boravišnoj adresi?

Dali je istina da država daje 30.000kn nepovratnog kredita kad se obrt otvori?Za sad toliko ako se još čega sjetim pitam..unaprijed hvala na odgovoru!!!! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrt ne možete otvoriti, upravo iz razloga nedostatka dokumentacije a bravarija je vezani obrt (morate svjedodžbom/diplomom dokazati stručnu spremu.)

 

Tvrtku tj.trgovačko društvo (d.O.o.) možete otvoriti bez navedenog (svjedodžbe) ali za otvaranje je potrebno upisati temeljni kapital.

Najmanji iznos temeljnog kapitala je 20.000 kn i on može da se uplati u cijelosti u novcu ili 10.000 u novcu a 10.000 u stvarima. (Ne može svih 20.000 u stvarima!!!)

Dio temeljnog kapitala koji se unosi u stvarima mora biti popisan i procijenjen od ovlaštenog sudskog vještaka/revizora, te se samo na taj način može upisati kao temeljni kapital.

 

Apsolutno je netočno da država daje bilo koji iznos (niti 3 a kamoli 30.000 kn) nepovratnog kredita za otvaranje bilo obrta bilo trgovačkog društva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija