Jump to content

staklenik


NenoZ

Preporučene objave

Štovani!

Na garaži koja je ukopana u zemlji (brdo) tako da je krov u ravnini s okolnim zemljištem, postavio bi staklenik. Na takav moj upit na općini (Zagreb), sam dobio odgovor da ne treba niti dozvola niti bilo kakva obavijest o takvoj vrsti izgradnje koja ulazi u jednostavne. No, kako oni još do sada nisu imali sličan slučaj pa mi nisu sa sigurnošću mogli dati odgovor. NIKAKO mi se ne nateže bilo sa inspekcijom a još manje sa sudom (o ev. globi da ne govorim) pa molim za savjet kako da se postavim ili kuda da odem po stav :-), koga bi možda trebalo obavijestiti o namjeri. Radi se o površini krova (deka) dimenzije 10x6m na koju planiram postaviti konstrukciju maksimalne visine do sljemena 3.5m od zemlje, tj. krova garaže u svrhu uzgoja kućnih biljaka čemu nije potreban zemljani pod kako se navodi u opisu stakleničkih podova i temelja i tu je jedino razilaženje. Sve se nalazi na legaliziranom posjedu ('68) moje majke gdje i sam živim.

Dodajem (iako nevažno) da je škarpa u sklopu koje je ulaz u garažu nastala nakon nacionalizacije djela zemljišta oduzetog za cestu, nedavno renoviranu (cca 5g). Postoji pločnik. Na garažu sam postavio ogradu visine 1.6m na koju se mislim nadovezati krovnom konstrukcijom staklenika.

Prije nekoliko godina sam pitao za krov, no na garaži nema podzida. A to mi je prenisko :( Jedino ako se može nešto uraditi s pogodnim tipom krova?

Hvala unaprijed na odgovorima i uputama!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postavite lučnu 'montažnu' konstrukciju od cijevi (lao pravi plastenik) na ogradu iznad garaže. Preko toga se postave ploče od polikarbonata (lexan).

'Montažno' znači da je konstrukcija pričvršćena vijcima, i da se teoretski može maknuti.

 

Ako traže da se to ukloni, uklonite u proljeće, i na jesen opet postavite.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:))

Svakako bi radio u montažnom stilu, ali drvetom i metalnim spojevima jer sam spretniji u izvedbi na taj način a osim toga je jeftinije...

Krov sam ionako planirao pokriti valovitim plastičnim pločama koje su djelomično prozirne. Imaju odlične karakteristike i odgovaraju zadanoj specifikaciji težine po m2 - jedino što me muči je da ih nema u boji koja bi mi odgovarala (zelena) kako bi se sve čim više uklopilo u okoliš i utopilo u okolnim krošnjama. Maskirne ne rade :)

Kad i ako dođe inspekcija sa zahtjevom za uklanjanje, slijedi li popratno i kazna, globa?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija