Jump to content

zapisnik sudskog povjerenika-ništavan


kekezica

Preporučene objave

otac je prije smrti napisao opruku,godina 1941.poslije njegove smrti nakon dva mjeseca na sud su pozvani naslijednici njegova dva sina i njegova žena,pročitana je oporuka koja je vlasotoručno pisana, i kojom pradjed svu imovinu ostavlja jednom od svojih sinova, kod koga je i živio.tada je napravljen zapisnik, pred sudskim povjerenikom, u kojem se taj sin prihvača oporuke u cijelosti, majka dobiva doživotno plodouživanje,a drugi sin ne priznaje oporuku i traži da na temelju zakonskog prava dobije 1/4 pokonjikove ostavštine,oćeve.vlastoručno potpisali na sudu takav zapisnik.

odluka o uručenju ostavštine provedena je 1948g.Između 1941 i 1948g. sin koji nije prihvačao oporuku oca pogiba 1944g.

U toj odluci od suda , pozivaju se na broj O- koji je zapisan i u zapisniku, te svu imovinu dosuđuju živom sinu i majci, na pola.

pitanje dali je sud pogrešio u odluci o naslijedstvu,dali su sin i majka trebali spomenuti poginulog, jer je po papirima vidljivo da je taj sin morao dobiti bar nužni dio,što trebaju napraviti naslijednici poginulog.

znam da je prošlo mnogo godina ali mi kao praunuci kod čišćenja zemlišta naišli smo na takvu prepreku, gdje nas nema jer nema ni našeg,oca, ni našeg poginulog djeda.

molim odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija