Jump to content

Poslodavac ne isplaćuje locco vožnju i 100 drugih problema


jerba

Preporučene objave

Pozdrav

 

Evo mene opet, nazalost jos uvjek u staroj tvrtci sa starim problemima.

 

Situacija je ovakva

 

prosle u biti pretprosle godine sam upao u probleme sa poslodavacem, stavio me na minimalac, i prestao isplaćivati locco vožnju, [u ovoj temi međutim u međuvremenu je u moju poslovnicu dove dvoje novih djeletanika, pa su se tu događale svakave stvari. neke od njih su da su imali veću plaću od mene, pa je tu bila i "dvostruka linija zapovjedanja", pa roštanje po ladicama itd, itb... no po ugovoru sam ja jos uvjek voditelj te iste poslovnice, al reko ajde, novii ljudi nove pobjede, pa probat cemo, i krenulo je kao na bolje, al nije potrajalo... U međuvremenu su mi pokusali dati i dva nova ugovora da me smjene s mjesta voditelja poslovnice, no nisu bili potpisani s njihove strane, a i bili su gori za mene nego ovaj koji imam(koji je, ispostavilo se, takodjer los)

 

no da pređemo na zadnje bitne događaje, poslodavac mi je poceo isplacivat locco voznju, ali za stvarno pređene km, a ne kao prije nesto za km, a nesto kao crni dio place, al reko i to je nesto na minimalac koji primam, strpit cu se jos, mozda bude vise posla pa ce bit bolje.

 

Ali evo nije bolje, još je gore.

Svih ovih godina običaj ne bio da na kraju mjeseca napravimo obračun, odnesemo ga u upravu i cekamo isplatu koja po mom mišljenju u pravilu kasni 30-45 dana.

 

NPR: od 01-15 su mi prema tradiciji trebali isplatiti locco vožnju za 12/2010, nonisu, a nisu, ni za 12 a ni za 1, iako su uredno odvezene obracunate i osobno predane u upravu n/r direktorove tajnice ili portira koji ih prosljedjuje tajnici.

 

I tako neda meni vrag mira jucer, i nazovem ja direktora da vidim sta je sa isplatom za 12 mj, a on mi kaze da poslovnica lose stoji, da nema realizacije i nema ni locco voznje.

 

I sto da sad ja radim, ja od svog minimalca odvojim za gorivo da bih obavio posao, i onda ne ne dobijem nista?

 

Što mi je činiti, kako da isposlujem isplatu tih locco vožnji? postoje li neki rokovi, daki je potreban nalog poslodavca da bih uopće krenuo vozit...?

 

IMO ako poslovnica lose stoji onda je treba zatvoriti, i po potrebi dati otkaze, sto sam mu rekao i prosle g.

 

BTW spomenuti novi kolege su od 15.02 bivsi kolege, no samnom jos uvjek nema pomaka, jednostavno mi ne zeli dati otkaz, a za pretpostaviti je da je to zbog staza odnosno otpremnine, zbog koje smo i zaglavili kod prvih razgovora o otkazu (iz kojih sam naucio puno toga, i iz samih situacija a i ovdje na forumu).

 

Ispricavam se na opsirnom pisanju "pskakanju", ali pisem tako nebih li docarao situaciju.

 

Zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sudeci po broju odgovora, ne preostaje mi nista drugo nego da zaboravim neisplaćene locco vožnje, i da više ne koristim vozilo u službene svrhe, bez posebnog naloga poslodavca!?

 

sto ce me pretpostavljam dovest u sdrugu nezgodnu situaciju, a je da poslodavac zaključi da ne želim obavljati radne zadatke...?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija